Alopecie areata

Margarit Alexandru in 27 Iun 2014 20:49 Categorie Afectiuni ale pielii

Buna ziua,

Am o intrebare referitor la parul de pe fata. La varsta de24 de ani, nu este uniform, iar pe obrazul drept exista si un gol neacoperit.
Din documentatia personala, am descoperit ca este vorba de Alopecie areata.

Astept raspunsul dumneavoastra referitor la cele doua solicitari.

Va multumesc anticipat!
O zi placuta!

7 răspunsuri

- 27 Iun 2014 21:02

Firele de par lipsesc complet sau sunt taiate de la baza, iar suprafata este rotunda?

- 27 Iun 2014 21:49

Lipsesc complet. Mentionez ca pe portiunea respectiva nu a crescut niciodata, deci nu cred ca este vorba de Alopecie areata. De curand, ainceput sa apara puf pe zona respectiva, dar foarte rar. Suprafata este de dimensiunea unui capac de sticla. Am folosit tinctura de ardei iute crezand ca este vorba de o proasta circulatie a sangelui si am observat ca parul facial devine mai des, dar foarte putin. 
 
 

- 27 Iun 2014 22:23

Daca firele lipsesc complet atunci este posibil sa fie alopecie areata. In infectiile pielii (tricofitie) firele sunt rupte de la baza datorita afectarii radacinii firului de par. Trebuie sa consultati un medic dermatolog pentru a va confirma diagnosticul si a va recomanda tratamentul corespunzator. In general tratamentul se face cu corticosteroizi locali injectabili ( ex Diprophos) si/sau cu Minoxidil.

- 27 Iun 2014 22:37

va multumesc pentru raspunsul prompt. Am fost deja la o consultatie dermatologica, dar medicul respectiv a spus ca nu este o boala sau anomalie, mentionand ca si sotul respectivei are gol in barba si parul nu creste foarte des ). Puteti sa-mi recomandati un medicament pe care-l pot folosi fara frica efectelor adverse? Multumesc.

- 27 Iun 2014 22:54

Puteti sa mai cereti o a doua parere. Vi-l recomand pe Dr. Trifu de la Spitalul Militar ( Bucuresti) este unul dintre cei mai buni specialisti in dermatologie numai ca trebuie sa va inarmati cu rabdare pentru ca este foarte aglomerat la el.
La barbati se administreaza  Finasteridul (Propecia) 1 mg/zi, cel putin 6 luni, se aplica topic minoxidil 2% timp de 3 luni si corticosteroizi ( ex Advantan) insa cel mai bine ar fi sa consultati un medic dermatolog pentru ca stabili daca intr-adevar aveti nevoie de acest tratament.

- 27 Iun 2014 23:00

Va multumesc. O sa iau in considerare sfatu
l dumneavoastra si o sa fac o programare. O seara buna!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde