adenopatie laterocervicala

nekoista in 18 Iun 2014 21:00 Categorie Diverse

buna ziua! am sesizat cu cateva luni in urma prezenta unui ganglion laterocervical palpabil de mici dimensiuni am consultat un medica care mi-a sugerat tratament cu antiinflamatoare dar fara niciun rezultat..mi-a sugerat sa merg la stomatolog..acesta a spus ca nu este o problema de acest domeniu..intre timp am observat ca au mai aparut doi ganglioni..am efectuat o hemoleucograma in care toti markerii inflamatiei au iesit in limite normale..si am mers la un medic specialist orl care mi-a spus ca nu am de ce sa-mi fac griji ca sunt de dimensiunea unei alune si ca mai apar asa..totusi nu reusesc sa nu fiu ingrijorata in privinta lor si ma nemultumeste faptul ca nu primesc defapt niciun raspuns concret..ma poate ajuta cineva cu o parere? va multumesc!

3 răspunsuri

- 18 Iun 2014 21:35

Intr-adevar este un motiv important de ingrijorare. Orice mărire a ganglionilor de la nivelul gâtului care durează mai mult de 3-4 săptămâni trebuie obligatoriu investigată amanuntit.
Principale investigatii ar fi urmatoarele:
- o ecografie de parti moi a ganglionilor limfatici
- ecografie tiroidiana ( pt a evidentia o eventuala tumora)
- RBW (pentru depistarea sifilisului)
- IDR la PPD (pentru tuberculoză + o radiografie toracica)
- biopsie + examen anato-patologic pentru a stabili diagnosticul de certitudine (posibil sa stabileasca diagnosticul de leucemie, limfoame, metastaze).
Va recomand cu o trimitere de la medicul de familie sa va adresati unui medic oncolog-hematolog pentru investigatii suplimentare si diagnostic de certitudine.
 

- 18 Iun 2014 21:47

multumesc

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde