Tratament acnee Euthyrox

elenaalexandra in 26 Aug 2015 23:54 Categorie Acnee

Buna!
Am fost la doctorul endocrinolog si mi-a spus ca am hipotiroidie,hiperandrogenism si hiperestrogenism relativ. Mi-a recomandat euthyrox 25 mg,Laurina si Androcur . Am acnee pe fata ,in special pe frunte,am fruntea plina si nu stiu ce sa mai fac. Acest tratament recomandat ma va ajuta?De asemenea,nu stiu daca sa incep a-l lua pt ca m-am documentat despre acest euthyrox si nimeni nu are o parere pozitiva despre el,ba mai mult,se spune ca odata ce incepi tratamentul,devii dependent de el si va trebui sa il iau toata viata. Este adevarat?
Pe de alta parte,toate aceste 3 pastile luate in aceeasi zi nu imi vor provoca reactii advere daca sunt combinate?Laurina si Androcur ma vor ajuta sa imi treaca acneea?

1 răspuns

- 27 Aug 2015 12:26

 Dv aveti doua probleme .
Una endocrinologica ,care in urma consultatiei la specialist si a investigatiilor facute va recomandat un tratament complex .
 O a doua problema , e acneea pe fata . Nu aveti acnee si pe corp ?
Dupa consultatie  v -ati informat despre medicamentele recomandate si aveti dubii asupra efectelor benefice .Riscurile potentiale vi se par mari .  
Atunci , de ce nu va intoarceti la medicul endocrinolog sa discutati aceste dubii , pe care le aveti ?
S- ar putea sa va lamureasca  asupra necesitatii medicatiei , asupra riscurilor  daca nu luati medicatia prescrisa si reactiilor adverse potentiale si solutiilor in acet caz.
Daca nu sunteti convinsa dupa aceasta discutie cu specialistul , puteti apela la o adoua opinie, tot la un endocrinolog . Este dreptul dv.
Euthyroxul este un hormon tiroidian de substitutie a carui doza poate fi ajustata in timp de specialist. Nu da obisnuinta insa subsitutia poate dura toata viata in anumite forme de boala , daca acest hormon nu e produs de organism.   
Laurina e un anticonceptional cu doze mici de doi hormoni . Pilulele sunt colorate diferit in functie de dozele celor doi hormoni .Punind in repaus ovarele si asigurind o doza de hormoni cit "mai normala" are un  efect benefic si asupra acneii .
Androcurul datorita  efectului antiandrogenic are efect benefic in anumite forme de acnee . 
Cel mai bine insa ar fi sa discutati si cu un dermatolog ptr.aceasta a doua problema.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde