Tratament acnee

EvaMariaI in 28 Iul 2014 17:10 Categorie Acnee

Bună ziua!
Mă numesc Maria, am 18 ani şi probleme cu tenul.
Mă confrunt cu această problemă de ani de zile şi mai exact încă de pe la 13-14 ani. Atunci, după ce am încercat toate remediile "băbeşti" şi produsele cosmetice de prin farmacii, fără niciun rezultat, am mers la dermatolog. Acesta mi-a prescris un antibiotic (Klabax), vitamine, şi celebrul Zynerit. Tratamentul a funcţionat, în cateva luni tenul meu era deja impecabil, doar că tot ce e frumos durează puţin.
Problemele au reapărut încet, încet, până când situaţia a devenit îngrijorătoare. Am reînceput să mă tratez din auzite, apoi am reîncercat tratamentul cu Zynerit, dar fără niciun folos. Apoi, la sfatul aceluiaşi dermatolog am folosit Skinoren, Eritroacnol şi alte creme. Timpul trecea, iar situaţia se înrăutaţea, aşa că am mers la un medic renumit în alt oraş. Am folosit de data aceasta creme preparate de farmaciste, dar tot în zadar.
Ca ultimă încercare, am mers la dematolog la Bucureşti. Acesta a rămas impresionat la auzul istoricului de medicamente încercate.
Mi-a spus că singura soluţie care mi-a mai rămas pentru a scăpa definitiv de această problemă este controversatul Roaccutane.
După zile întregi în care am meditat şi m-am informat asupra celor 2 pagini A4 de posibile reacţii adverse şi riscuri am pornit pe acest drum anevoios. Timp de 10luni am mers la control, mi-am făcut analizele lunar, am ţinut regim alimentar, mi-am îmbunătăţit stilul de stilul de viaţa făcând sport, etc. Am folosit şi folosesc în continuare numai produse de la Bioderma şi La Roche-Posay, iar atunci când apărea vreun coş Benzac, iar tenul meu arăta mai bine pe zi ce trecea.
La finalul tratamentului tenul era impecabil, nemaivăzându-se doar câteva cicatrici.
Atunci când deja şi aceste începuseră abia să se mai observe, acum 2 săptămâni, am mers la plajă. În timpul tratamentului nu m-am expus absolut deloc la soare, iar atunci când mergeam chiar si la o banală plimbare foloseam Protoderm Max SPF 50+. După atâta timp mă gândeam că nu mai e cazul să foloesc, doar că după această neglijenţă mi-a apărut un coş, apoi încă unul şi încă unul, iar acum tenul meu a luat-o din nou razna.
Ţin să precizez că am în continuare grijă la alimentaţie, fac sport, nu fumez şi am grijă săs mă hidratez corespunzător.
Vă cer sfatul deoarece am obosit să mă lupt cu acneea fără să observ un rezultat de lungă durată.
Vă mulţumesc anticipat!

1 răspuns

- 28 Iul 2014 22:51

Buna ziua,
In general pacientii cu acnee ajung sa experimenteze aproape toate preparatele disponibile pe piata si unii ajung la capatul de linie adica: Roaccutane. Spun aproape pentru ca sunt foarte multe variante de tratament si printre cele mentionate de Dvs spre exemplu nu se numara Brevoxylul, Isotrexin, Acne Out, Acneaid, Duac gel, pe care le puteti incerca. Insa orice tratament pentru acnee se aplica, intotdeauna trebuie completat de o rutina zilnica a pielii cu o curatare a tenului, tonifiere si hidratare. Este posibil ca dupa varsta de 20 de ani sa se amelioreze sau chiar sa dispara de tot, insa exista si varianta in care o  sa va confruntati cu acneea toata viata si atunci ingrijirea pielii si alimentatia este foarte importanta (dulciurile si conservantii alimentari trebuie evitati).
Din punctul meu de vedere sunteti pe drumul cel bun, insa trebuie sa perseverati si sa va ingrijiti zilnic tenul + tratamentul corespunzator al acneii cu preparatele disponibile.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde