Abces bartholinian?

Cassie in 2 Mai 2015 18:42 Categorie Boli genitale feminine

Ma confrunt cu un abces bartholinian care tot revine si nu primesc destule informatii de la medici. Nu stiu ce sa mai fac. Am facut prima data anul trecut in luna mai, a doua oara anul acesta la inceputul lunii martie iar acum dupa doua luni deja s-a intors. Degeaba intreb doctori despre ce se intampla si ce pot sa fac pentru ca nici unul la care am fost nu s-a straduit sa explice. Ba ca trebuie doar tratat, ba ca nu am ce sa fac cu el, ba ca nu am cum sa scap de el si imi va aparea toata viata, ba ca trebuie sa ma operez? Si stiu ce urmeaza sa se intample, voi merge din nou la doctor, ma vor taia si inciza iar, ceea ce e foarte dureros si nu as mai prefera sa fac asta. Ultimul doctor la care am fost mi-a spus sa astept pana se vindeca si apoi sa revin pentru o operatie usoara dar nu a apucat sa se vindece de tot si a aparut iar. Sunt anumite lucruri pe care ar trebui sa evit sa le fac pana ma tratez sau ma operez? Este ceva care sa cauzeze refacerea abcesului? Se transmite prin contact se*ual? Exista vreun tratament sau orice ar putea vindeca abcesul fara incizie? Niste sfaturi? Pe doctori nu ma mai pot baza pentru ca rar imi dau niste informatii utile, doar explica vag...

3 răspunsuri

- 2 Mai 2015 18:43

Am uitat sa mentuionez ca am 20 de ani daca ajuta.

- 2 Mai 2015 23:17

Buna ziua,
Infectia localizata (abcesul glandei Bartholin) poate aparea in contextul unei boli cu transmitere sexuala precum Chlamydia sau gonoreea, dar in acelasi timp poate o infectie care nu are nicio legatura cu afectiunile genitale ( ex infectie cu E.coli o bacterie care de obicei determina infectii urinare). De aceea trebuie efectuata o cultura din secretia vaginala si o urocultura pentru a exclude prezenta unei infectii la acest nivel.
In formele usoare tratamentul poate fi reprezentat doar de incizie, drenaj si tratament local + oral cu antibiotic. In formele mai severe insa trebuie intervenit chirurgical pentru a se drena (elimina) complet continutul abces si ulterior se administreaza antibiotie pana se inchide complet. Indiferent de forma de abces, in general aceasta afectiune este de lunga durata si apar foarte multe recidive deoarece zona respectiva este o zona care favorizeaza inmultirea bacteriilor si impiedica vindecarea.

- 3 Mai 2015 0:03

Multumesc!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde