Diverse

|

interpretare rezultate

14 Mar 2017 11:26   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua.
Va rog o interperetare a urmatoarelor analize. Sunt analizele tatalui meu care sufera de limfom malign non-hodgkin. A facut mai multe cure de citostatice si in cele din urma ganglionii s-au retras dar acum analizele nu i-au iesit bune. Va multumesc!

Hematologie
Test
Rezultat
Interval de referinta
Hemoleucograma completa
Nr. eritrocite 6.28 *10^6/µl 4.5 - 5.5 *10^6/µl
Hemoglobina 17.8 g/dL 13.0 - 17.0 g/dl
Hematocrit 53.1 % 40 - 50 %
VEM 84.6 fL 80 - 110 fL
HEM 28.3 pg 28 - 34 pg
CHEM 33.5 g/dL 32 - 36 g/dl
RDW-CV 13.5 % 11.5 - 14.5 %
Nr. leucocite 6.59 *10^3/µl 4.8 - 11.0
*10^3/µl
% Neutrofile 67.4 % 53 -
68%
Nr. neutrofile 4.45 *10^3/µl 1.8 - 7.7 *10^3/µl
% Eozinofile 0.5 % 2-4 %
Nr. eozinofile 0.03 *10^3/µl 0.09 - 0.44 *10^3/µl
% Basofile 0.5 % 0 - 2.0 %
Nr. basofile 0.03 *10^3/µl 0.0 - 0.2 *10^3/µl
% Limfocite 24.6 % 25 - 45%
Nr. limfocite 1.62 *10^3/µl 1.00 - 4.95 *10^3/µl
% Monocite 7 % 2 - 8%
Nr. monocite 0.46 *10^3/µl 0.0 - 1.0 *10^3/µl
Nr. trombocite 169 *10^3/µl 150 - 450 *10^3/µl
VTM 12.2 fL 7.4 - 12 fL
PCT 0.21 % 0.16 - 0.48 %
PDW 17.5 % 12.0 - 16.5 %
Biochimie
Test
Rezultat
Interval de referinta
Creatinina serica
1.1 mg/dL 0.72-1.25 mg/dl
Uree serica
30.17 mg/dl 18.0 - 55.0 mg/dl
Glucoza serica
88.9 mg/dL 80-115
mg/dL
Colesterol total
158.2 mg/dl Nivel convenabil: =240 mg/dl
HDL- Colesterol
45.9 mg/dl Nivel de risc scazut : >= 60 mg/dl
Nivel de atentie : 40 -59 mg/dl
Nivel de risc crescut : < 40 mg/dl
LDL-Colesterol
100.1 mg/dl Nivel optim:=190 mg/dl
Trigliceride
64.6 mg/dl Nivel convenabil: = 500 mg/dl
TGO/AST
55 U/L 5- 34 U/L
TGP/ALT
45 U/L < 55 U/L
Hematologie
Test
Rezultat
Interval de referinta
Frotiu sanguin
Poliglobulie.Rarisime eliptocite si schizocite.
Seria leucocitara fara modificari de morfologie.
Frecvente grupuri mici si medii de trombocite pe frotiu.Usoara anizocitoza trombocitara.Aspect granular fin dispersat.
Biochimie
Test
Rezultat
Interval de referinta
LDH
400.4 U/L 125-220 U/L

|

Thc in sange

28 Feb 2017 19:46   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua! Vineri am fumat un gram de "iarba" in 5 oameni si joi voi face analize de urina si sange. Nu sunt consumator frecvent, este a treia oara cand fumez. De sambata merg zi de zi la sala de fitness (azi fiind marti). Sunt sanse sa fie depistat thc?

|

Imflamare

27 Feb 2017 23:59   categoria:
0   Share   0  

Am adormit sucit iar dimineața nu îmi puteam mișcă gâtul și mi apărut o inflamantie in spate la o venă și tâmplele

|

Afectiune cardiaca

24 Feb 2017 15:58   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua.va rog sa mi spuneti ce poate fi aceasta anomalie care de catva timp mi se intampla si daca este ceva serios. De ceva timp inima mea nu mai bate normal.adica din cand in cand intervalul dintre batai este mai mare . Bate normal si din cand in cand pauza dintre batai e putin mai lunga. Astept raspunsul dumneavoastra.va multumesc

|

Durere Flancul Drept

19 Feb 2017 19:19   categoria:
0   Share   0  

Cam de 5 zile simt o durere in zona costala pe la mijloc , ca si cum cineva ar tine o mana acolo si ma arde ,am luat ibuprofen 200 timp de 2 zile si durerea sa lasat in zona flancului drept inspre spate , si tot la fel ma arde , in afara de durerea asta persistenta de intensitate mica spre medie intotdeauna inconfortabila , alte simptome nu am .

|

Testosteron

18 Feb 2017 22:23   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua! Ma numesc Sorin si am o intrebare:
Consumarea unui supliment care are ca actiune printre altele si cresterea testosteronului cu pana la 400% poate avea vreo consecinta nebenefica asupra sanatatii;cu alte cuvinte testosteronul in exces poate avea consecinte grave in sanatate.
Mentionez ca am 20 de ani.
Va multumesc anticipat.

|

Ganglioni limfatici mariti

18 Feb 2017 20:21   categoria:
0   Share   0  

De câteva luni in urma unor infecții mi s au umflat 2 ganglion la gat in partea dreapta. Ideea este ca persista, sunt nedureroși, mobili. In prima faza ma gândeam ca este iarna si am un sistem imunitar mai scăzut credeam...dar persista si am înțeles ca nu este normal. Imi fac griji ca sunt tot felul de cancere si leucemie si cine știe... La doctorul de familie cand ma duc imi spune ca nu am nimic sa stau calma dar nu ma lămurește sau sa ma trimită la un specialist. Părinții imi spun sa stau calma dar nu stau imi e frica sa nu fie ceva grav. Sunt sportiva de performanță, sunt ocupata mai mereu, nu fumez, nu beau, nu am antecedente de boli grave sau altceva, iau vitamine, stil de viață destul de sănătos, sunt operata de amigdale deoarece răceam mereu cand eram mica. Precizez din nou: sunt nedureroși, mobili si puțintel cam tari. Sa imi fac griji??? Mulțumesc anticipat

|

Greata și stare de rău cu salivare în cantități mari

18 Feb 2017 11:46   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua sunt foarte disperat!Deci sa trecem la inrebare? Acum 2 zile la școală în timpul orei mă luat o stare de greata (voma)și îmi saliva gura în cantități mari,și parcă ameteam și mi-a venit rau! A durat vreo 10-15 minute pina mi-a trecut?Apoi a doua zi dimineața mi-a venit din nou aceeași stare doar că mai rău mă simțeam! Și a mai continuat starea aia de vreo doua ori ! Apoi a 3 a zi după ce am mîncat o portocala mi-a venit greata am vomat și îmi saliva gura!! Sunt disperat sa nu am ceva !! Va rog frumos sa îmi spuneți ce as putea avea !? Apropo înainta stărilor pe care le-am avut am făcut un tratament cu. Ospen (antibiotice)(1500 mg)

|

E grav daca ai trombocitele marite

14 Feb 2017 18:45   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua. Am 17 ani si In urma cu trei luni mi-am facut un set de analize, mi-a iesit ca trombocitele sunt marite (475) VSh1h e marit (35) si fibrinogenul e marit (465) nu am putut sa ma duc la un medic sa imi spuna daca ar trebui sa ma ingrijorez pentru ca a trebuit sa ma intorc in Cipru. As vrea sa stiu daca e ceva important, grav. Multumesc

|

Administrare Detoxic

13 Feb 2017 18:15   categoria:
0   Share   0  

As dori sa va intreb daca pot administra Detoxic pentru a indeparta parazitii din organism, fara acordul unui medic. Mentionez ca am 16 ani .Are vreun efect secundar???

|

unflatura in cerul guri

12 Feb 2017 0:17   categoria:
0   Share   0  

Buna de o saptamana mi-a iesit ca un fel de besica aproape de cerul guru am ignorat dar ca acum e ca varful degetului a inceput sa ma deranjeze si sa doara putin, cu ce am de-a face si ce trebuie sa fac.

- Iasi |

Durere incheietura

11 Feb 2017 20:55   categoria:
0   Share   0  

Buna seara.Am o durere la incheietura mainii drepte doar in partea degetului mare,durerea simtindu-se in special cand misc degetul si simt ca si cum s-ar bloca ceva.Tin sa precizez ca merg la sala de forta.Multumesc!