Diverse

|

Dureri

22 Mai 2017 13:38   categoria:
0   Share   0  

Buna! De vreo saptamana simt exact sub burta ceva foarte tare, cel mai tare simt cand stau intinsa sau cand vreau sa dorm pe burta. E ca si cum as fi mereu balonata doar ca in partea de jos. La atingere este foarte tare si doare putin. Ce ar putea fi? Un sfat in legatura cu asta mi-ar fi foarte util. Multumesc:)

- Slanic |

Hernie cervicala

19 Mai 2017 20:30   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua, am 37 ani si in urma cu 5 ani am suferit o operatie de hernie cervicala, acum 2 saptamani au aparut anumite dureri in zona lombara si am crezut ca am ceva probleme cu rinichiul , apoi acum 2 zile am observat ca nu imi mai simt 2 degete la mana dreapta. Ce parere aveti?

|

problema genitala

19 Mai 2017 15:30   categoria:
0   Share   0  

Salut am o eja**are preamatura ce as putea folosi pentru a indeparta sau a opri sensibilitatea pe**sului am incercat prezervativ nu a functionat

- Cluj |

Va rog ca sa ma ajutati cu citirea unui rezultat

11 Mai 2017 19:12   categoria:
0   Share   0  

Sper sa ma puteti ajuta cu citirea unui rezultat
lc NT-proBnp
ser electrochemiluminiscenta eclia rezultat 859 , um pg/ml interval de referinta Cutoff clinic pentru disfunctie cardiac 125 pg/ml
Mentionez ca persoana in cauza are 70 de ani si este de se* feminine
Va multumesc anticipat

|

sindromul wpw?

6 Mai 2017 11:40   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua,fiul meu de 12 ani suferă de sindromul wpw am luat rezultatul la holterul ekg scrie :traseu extrem de artefactat.nu am vb cu dna dr dar doresc sa stiu ce înseamnă este bine sau sa agravat?

|

Buna ziua , am o intrebare . Daca nu va deranjez , puteti sa.mi spuneti daca se poate administra Larofen Plus raceala si gripa cu Sumetrolim 400mg \ 80 mg comprimate la o fata de 13 ani ?

28 Apr 2017 17:24   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua , am o intrebare . Daca nu va deranjez , puteti sa.mi spuneti daca se poate administra Larofen Plus raceala si gripa cu Sumetrolim 400mg \ 80 mg comprimate la o fata de 13 ani ?

|

Medic specialist

19 Apr 2017 19:00   categoria:
0   Share   0  

Buna,

As dori sa urmez un ciclu de slabire cu clenbuterol, bineinteles si dieta si sport.
Am mai incercat varianta doar dieta si sport , am un corp care toata viata a fost mai "pufos" as vrea sa incerc si aceasta varianta.
Dar fara sa ma afecteze negativ.
Ce sfaturi imi puteti oferi?
Ce medic specialist ar trebuii sa consult ca sa fac acest ciclu corespunzator ?

|

Sunt însărcinată

6 Apr 2017 16:13   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua , sunt însărcinată in 20 de saptamâni si am luat din greșeala alta pastila decât cea pe care trebuia sa o iau pastila se numește IMUNOTUS poate face vreun rau bebelușului? Astept raspuns mulțumesc

|

Durere

2 Apr 2017 2:11   categoria:
0   Share   0  

Buna ,Mă numesc Câtă am 20ani
Am avut acum 1an accident cu bicicleta

Și cam de ceva timp noaptea când stau pe telefon am stare de lene și durere enorma (maini,cot,toate articulațiile) și stare de febră și câteodată nervozitate.

Ce as putea face ?

|

Ficat

30 Mar 2017 21:52   categoria:
0   Share   0  

Dupa ce am nascut mi-au iesit un pic ridicate transaminzele ALT 124 AST 74,mi-am facut analizele pentru hepatita mi-au iesit negative.

|

puls prea mare?

30 Mar 2017 17:28   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua, am 23 de ani, si as mai dori sa aflu cateva pareri. In urma cu aprox. 2 luni am consumat un energizant, avand o zi foarte lunga in care aveam de condus mult, iar dupa cateva ore am avut niste stari groaznice: aveam o stare de lesin, simteam ca inima imi sare din piept, nu aveam aer sa respir, a fost un chin. Am fost la urgente dar avand in vedere ca am asteptat 6 ore si mai urma sa astept cateva..am renuntat si am plecat acasa.
A trecut si episodul respectiv, dar in urmatoarele saptamani simteam o stare de agitatie continua, ziua eram foarte agitata, cand ma puneam la somn simteam ca imi bate inima tare, apoi in 3-4 nopti ma trezeam in timpul noptii din cauza faptului ca inima imi batea foarte tare si simteam ca nu mai am aer.
Am mers la un cardiolog, mi-a facut un EKG si o ecografie (nu stiu cum se numeste), mi-a spus ca nu pare sa am ceva la inima, dar sa imi fac totusi niste analize: hemoleucograma completa, K, Mg, etc. inclusiv TSH si FT4. Mi-a dat Concor de 2.5 timp de 10 zile si magneziu de 500, de 2 ori pe zi timp de o luna. Diagnosticul a fost tahicardie sinusala.
Am revenit cu analizele, mi-au iesit foarte bine dupa spusele doamnei dr.. Tosusi, mie nu mi se par asa bune: TSH: valoarea maxima normala era 5, iar mie mi-a iesit 4.95.
Dupa cele 10 zile de Concor mi-a spus sa iau inca 5 zile cate o jumatate de tableta, dupa care sa nu il mai iau deloc.

Problema e ca dupa ce nu am mai luat Concor, ma simt uneori agitata mai ales seara si am tensiunea 107-115 cu 70 de obicei, dar pulsul e tot timpul crescut: 92 de cele mai multe ori. Uneori e 100, 103, evident in repaus.
Recunosc ca inainte sa sesizez aceasta problema am baut foarte mult cola, eram sedentara si nu mancam sanatos, insa am renuntat complet la alimentele nesanatoase, la orice contine cofeina, chiar si la dulciuri. Nu am renuntat la tigari, asa ca fumez in jur de 6-7 pe zi, iar cafea nu am consumat, decat foarte rar. Efort mi-e frica sa fac prea mult, pentru ca obosesc foarte foarte repede si inima o ia razna.
Eu am obiceiul prost de a ma stresa din orice, asa am fost de cand ma stiu dar nu pot sa spun ca m-am simtit rau vreodata. Nu stiu de cand am acest puls pentru ca sincer nu mi-am luat tensiunea pana sa simt simptomele respective, imi amintesc vag ca uneori simteam ca imi bate inima tare in stare de repaus dar nu am luat in serios..credeam ca e normal.

Ar trebui sa mai fac o vizita la un alt doctor cardiolog? Sau... endocrinolog? Se poate vindeca ce am eu sau voi ramane pe viata cu un tratament? Poate nu am dat detalii suficiente, dar daca mai trebuie sa spun ceva am s-o fac cu placere. Va multumesc anticipat.

|

interpretare rezultate

14 Mar 2017 11:26   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua.
Va rog o interperetare a urmatoarelor analize. Sunt analizele tatalui meu care sufera de limfom malign non-hodgkin. A facut mai multe cure de citostatice si in cele din urma ganglionii s-au retras dar acum analizele nu i-au iesit bune. Va multumesc!

Hematologie
Test
Rezultat
Interval de referinta
Hemoleucograma completa
Nr. eritrocite 6.28 *10^6/µl 4.5 - 5.5 *10^6/µl
Hemoglobina 17.8 g/dL 13.0 - 17.0 g/dl
Hematocrit 53.1 % 40 - 50 %
VEM 84.6 fL 80 - 110 fL
HEM 28.3 pg 28 - 34 pg
CHEM 33.5 g/dL 32 - 36 g/dl
RDW-CV 13.5 % 11.5 - 14.5 %
Nr. leucocite 6.59 *10^3/µl 4.8 - 11.0
*10^3/µl
% Neutrofile 67.4 % 53 -
68%
Nr. neutrofile 4.45 *10^3/µl 1.8 - 7.7 *10^3/µl
% Eozinofile 0.5 % 2-4 %
Nr. eozinofile 0.03 *10^3/µl 0.09 - 0.44 *10^3/µl
% Basofile 0.5 % 0 - 2.0 %
Nr. basofile 0.03 *10^3/µl 0.0 - 0.2 *10^3/µl
% Limfocite 24.6 % 25 - 45%
Nr. limfocite 1.62 *10^3/µl 1.00 - 4.95 *10^3/µl
% Monocite 7 % 2 - 8%
Nr. monocite 0.46 *10^3/µl 0.0 - 1.0 *10^3/µl
Nr. trombocite 169 *10^3/µl 150 - 450 *10^3/µl
VTM 12.2 fL 7.4 - 12 fL
PCT 0.21 % 0.16 - 0.48 %
PDW 17.5 % 12.0 - 16.5 %
Biochimie
Test
Rezultat
Interval de referinta
Creatinina serica
1.1 mg/dL 0.72-1.25 mg/dl
Uree serica
30.17 mg/dl 18.0 - 55.0 mg/dl
Glucoza serica
88.9 mg/dL 80-115
mg/dL
Colesterol total
158.2 mg/dl Nivel convenabil: =240 mg/dl
HDL- Colesterol
45.9 mg/dl Nivel de risc scazut : >= 60 mg/dl
Nivel de atentie : 40 -59 mg/dl
Nivel de risc crescut : < 40 mg/dl
LDL-Colesterol
100.1 mg/dl Nivel optim:=190 mg/dl
Trigliceride
64.6 mg/dl Nivel convenabil: = 500 mg/dl
TGO/AST
55 U/L 5- 34 U/L
TGP/ALT
45 U/L < 55 U/L
Hematologie
Test
Rezultat
Interval de referinta
Frotiu sanguin
Poliglobulie.Rarisime eliptocite si schizocite.
Seria leucocitara fara modificari de morfologie.
Frecvente grupuri mici si medii de trombocite pe frotiu.Usoara anizocitoza trombocitara.Aspect granular fin dispersat.
Biochimie
Test
Rezultat
Interval de referinta
LDH
400.4 U/L 125-220 U/L