Diverse

|

Cardiopatie ischemica

18 Mar 2019 18:06   categoria:
0   Share   0  

Cardiopatia ischemica poate da dureri si in gat la baza esofagului in special la efort?

|

Sialochist

1 Feb 2019 13:01   categoria:
0   Share   0  

Mi-a aparut un sialochist pe hemiplanseul stang si in urma consultarii mi s-a spus ca cea mai buna varianta e o operatie cu anestezie generala pentru a-mi elimina glanda sublinguala. De ce ar trebui glanda sublinguala? Si exista riacuri dupa aceasta operatie?

|

Operație de tiroida

4 Ian 2019 15:56   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua!in urma cu 5 luni am fost operata de tiroida,dar operația continua sa fie tare și umflata,am dureri in gât,deși nu mai am tiroida,iar tsh este peste limita (25,50),știți cumva de ce am aceste dureri?si de ce sunt încă umflata la operație?Multumesc!O zi buna!

|

Întindere musculară

3 Dec 2018 16:35   categoria:
0   Share   0  

Am o întindere musculară ( sau altceva ) la piciorul stâng în zona inghinală, care ”mă ține” de vreo două luni și parcă se accentuează. Menționez că în fiecare zi fac sport ( sunt profesor de sport și antrenor de karate ) și repausul e cam dificil de realizat. Ce îmi recomandați? Mulțumesc!

|

Interpretare analize

18 Oct 2018 20:01   categoria:
0   Share   0  

Buna seara! Azi am facut mai multe analize si am primit cateva rezultate, dar ma sperie pentru ca la sumarul de urina sunt foarte multe negative. Nu pot atasa fisa cu rezultatele, dar enumar cateva :
bilirubina-negativ (<1 mg /dl)
corpi cetonici- Negativ (< 15 mg/dl)
Acid ascorbic- Negativ (< 20 mg/dl)
proteine- Negativ (< 30 mg/dl)
Sediment:
Celule epiteliale plate- Rare (1-4/camp)

Hematii-Rare (1-4/camp)

Flora microbiana-rara
Fosfat amorf-rar.

Multumesc anticipat!!

- Satu Mare |

Ce înseamnă: „intracerebral F-P bilatearl multiple imagini hipersemnal FLAIR, de 2-3 mm. ”, „Multiple leziuni demielinizante F-P bilatearl de aspect ischemic cronic.”

14 Sep 2018 9:08   categoria:
0   Share   0  

Bună ziua,

Mama mea a făcut recent un RMN.
Iată rezultatul:
Examenul RM cerebral evidentiaza intracerebral F-P bilatearl multiple imagini hipersemnal FLAIR, de 2-3 mm.
Fara leziuni la nivelul trunchiului cerebral.
Fara leziuni vizibile RM la nivelul maduvei cervicale C1-C4.
Sistem ventricular de volum normal, simetric pe linia mediana.
Globi oculari, spatii retrobulbare, sinusuri cranio-faciale, unghiuri ponto-cerebeloase, ambele mastoide cu aspect RM normal.
Hipofiza cu dimensiuni normale, fara formatiuni tumorale.
Fara stigmate hemoragice intracraniene.
Fara formatiuni tumorale intracerebrale.
Fara leziuni suspecte SM.
CONCLUZIE:
Multiple leziuni demielinizante F-P bilatearl de aspect ischemic cronic.

Vă rog frumos să îmi explicați ce înseamnă, ce se înțelege prin: „intracerebral F-P bilatearl multiple imagini hipersemnal FLAIR, de 2-3 mm. ”

Respectiv ce semnificații are concluzia „Multiple leziuni demielinizante F-P bilatearl de aspect ischemic cronic.”

Vă mulțumesc.

P.S.cred că este necesar să mai precizez și următoarele informații: din 2015 până acum mama a făcut 5 episoade de hiponatremie și hipopotasemie, cu pierderea cunoștinței(leșin) urmate de internare în spital pentru reechilibrarea inogramei; de asemenea la ultima criză/ultimul episod a fost inconștientă 15 minute (la precedentele și-a revenit în 2-3 minute); de asemenea de fiecare dată după internare în a doua zi a avut halucinații ( tot felul de animale pe tavan, pe sub pat, auzea povești, discuții care nouă ni se păreau fanteziste) de aemena episodul de halucinație era precedat(de fiecare dată de cresterea tensiunii) si de hiperactivitate (vroia să plece din spital, nu intelegea de ce se află acolo, întreba repetat când se termină perfuzia etc.

|

Stari de rau

3 Aug 2018 8:46   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua, de o luna ma confrunt cu o problema de sanatate. In fiecare dimineata am scaun moale si amar in gura. Am teama de a ramane singura si in casa si afara sa nu mi se faca rau. Am un ganglion pe tiroida dar am facut analizele pt tiroida de 2 ori si au iesit bine. Am facut cateva analize de sange uzuale si au iesit bine. Am urmat un tratament de la neuro-psihiatru si simptomele sunt la fel. Nu stiu ce sa mai fac. Ma puteti ajuta? Multumesc frumos.

|

RH negativ

1 Iul 2018 22:28   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua! As dori sa îmi iau un câine, dar am RH negativ.As putea păți ceva ?

- Targu jiu |

Medicina generala

22 Iun 2018 21:36   categoria:
0   Share   0  

Buna seara ! Sunt de doua zile cu tratament cu propanolol 10 mg din cauza unor palpitatii subite . D.p.d.v. cardiologic nu este nimic . In momentul de fata am probleme cu amigdalele si vreau sa stiu ce tip de antibiotic si antiinflamator pot lua ..sau daca exista restrictie de medicatie din cauza propanololului .va multumesc anticipat !

|

Transpiratie abundenta

12 Iun 2018 21:54   categoria:
0   Share   0  

Buna seara! De cateva zile, transpir foarte excesiv, pe timpul zilei de la caldura transpir, dar seara, cand stau, transpir foarte excesiv. Si transpir pe tot corpul nu doar pe anumite zone. Plus ca imi curge nasul si ca stranut si nu pot respira. Ce ar putea fii?

|

Injecție facuta greșit

24 Apr 2018 23:04   categoria:
0   Share   0  

Buna seara am.facut o injectie anticoagulant si nu am bagat tot acul in burta si doar pe suparfata pielei sa creat o basica alba ce se intqmplaa in acest caz!? E grav!?

|

Rezultate analize

17 Apr 2018 17:37   categoria:
0   Share   0  

Bună ziua, as dori sa aflu dacă sunt motive de îngrijorare la următorul Rezultat de analize :
Hemeleucograma:
Interval
WBC - 6,80 4. 00-11.00
RBC - 5,04 4.20 - 6.00
HGB - 15,10 13.70-18.40
HCT - 45, 60 39.00-51.00
MCV- 88,70 79,00-99.00
MCH-29,40 25.70-33.00
MCHC-33,10 32.30-36.50
PLT - 80 ,00 150. 00-500.00
RDW-SD-44,70 35.10-50.00
PDW-18,20 0.00-25.00
MPW-13.40 7,40-13.50
P LCR- 50,60 16.10-46.00
NEUT - 3,30 1.80-8.00
NEUT%- 50,00 45.00-75.00
LYMPH - 2,60 1.50 - 6.50
LYMPH%-39.80 21.00-55.00
MONO - 0,70 0.30-1.00
MONO% - 10,20 2.00 - 12.00