Contraceptie

|

Administrare contraceptive

18 Ian 2016 12:08   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna ziua, am si eu o rugaminte la dumneavoastra. Iau anticonceptionale de 3 ani, 2 ani am luat yasmine si de un an iau logest. Am uitat sa iau pilula a 7 a respectiv joi, de obicei le iau la ora 21:00, vineri seara cand sa iau pastila pentru vineri am realizat ca nu am luat-o pe cea de joi...asa ca le-am luat pe amandoua odata...mentionez ca joi seara am avut contact se*ual cu eja**lare in interior. Am sanse sa raman insarcinata? ROG RASPUNS URGENT! MULTUMESC ANTICIPAT

  1. - 18 Ian 2016 20:44

    Buna seara ,
    Am fw. intrebarea dv dl. dr. Catalin Bosoanca , medic ginecolog :
    „Avand in vedere ca doar abstinenta este 100% sigura in rest orice metoda de contraceptie e 97-98-99% sigura si ca contraceptivul nu a fost folosit corect este o mica sansa de a ramane gravida. „

|

Pilozitate

8 Dec 2015 16:14   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna ziua,
Ma numesc Nicoleta si am 25 de ani.Mi sa prescris un tratament pentru pilozitate,de catre un medic endocrinolog, yasmin si silivit f , as vrea sa stiu daca intradevar ma poate ajuta in problema mea si daca are ceva ca inainte ma gasit cu ficatul obosit.Imi doresc din suflet sa scap de parul de pe fata, este foarte jenant si as vrea sa cer un sfat in legatura cu pilozitatea.
Multumesc

  1. - 9 Dec 2015 9:38

    Buna dimineata , 
    Dr. Doina Tabacila , medic dermatolog : 
    ” Tratamentul endocrin se adreseaza modificarilor hormonale care produc pilozitate in exces. 
    Este foarte probabil ca in urma acestui tratament sa observati o ameliorare. 
    Complementar pot fi efectuate proceduri de epilare laser / IPL ( lumina intens pulsata ) de preferat intr – un cabinet medical.”

- Braila |

Anticonceptionale

20 Oct 2015 18:46   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna ziua! Am fost la un cabinet de planning si mi-a dat Artizia. Am uitat sa intreb daca este periculos sa le iau in conditiile in care bunica mea a avut cancer la san si am inceput de 5 zile folia. Ce ar trebui sa fac?

  1. - 20 Oct 2015 19:21

    Buna seara ,
    Daca dv nu aveti probleme la sani atunci continuati si terminati folia sau daca sunteti stresata de ce nu va intoarceti la Cabinet si intrebati specialistul ?
     

|

Anticonceptionale fara pauza

20 Sep 2015 21:36   categoria:
3 - Raspunsuri 3   Share   0  

Buna seara. Iau anticonceptionale Artizia si luna aceasta nu am facut pauza de 7 zile deoarece am fost in vacant. Practic, sunt in momentul acesta la al doilea blister. Avand in vedere ca m-am intors din vacanta este posibil sa intrerup administrarea acestui blister si sa fac pauza de 7 zile sau trebuie sa administrez toate pastilele? In cazul in care se poate opri administrarea oricand, voi fi protejata cand voi incepe cel de-al treilea blister, in a 8-a zi sau trebuie folosita si alta metoda? Va multumesc.

  1. - 21 Sep 2015 11:26

    Raspunsul are mai multe nuante .
    Respectiv :
    – medicamentele ar fi bine sa fie luate confrom indicatiilor din prospecte , si asa apar niste „pomelnice ” de contraindicatii si reactii adverse
    – este o practica relativ frecventa printre dv , femeile , sa procedati asa , ptr. un „reason ” nemedical ; din cate stiu eu nu se iau insa niciodata mai mult de 2 blistere „legate ” .
    – ptr. ” aspecte tehnice ” cind/daca sa intrerupeti al doilea sau sa – l luati pina se termina ar fi bine sa va consultati cu cel care le -a recomandat ; nu as vrea sa va dau informatii false , un motiv in plus sa – l consultati ar fi sa – l intrebati daca puteti repeta procedura fara riscuri alta data .
    – in priviinta protectiei cred ca un mijloc suplimentar ar fi rational , din punctul meu de vedere
    Va rog spuneti – mi si mie ce ati aflat .
    Multumec

  2. - 21 Sep 2015 13:13

    Va multumesc pentru raspuns. Cu siguranta voi contacta doctorul ginecolog pentru a ma asigura ca totul este ok. Si in prospectul anticonceptionalelor se precizeaza ca se acestea pot find folosite fara pauza si se pot opri pentru a avea menstruatie dar nu precizeaza si daca sunt protejata cand incept noul blister. Voi reveni cu noutati.  :) 

  3. - 21 Sep 2015 14:24

    Multumesc

- Arad |

Pilula contraceptiva uitata

18 Iun 2015 14:43   categoria:
0   Share   0  

buna ziua,
Am uitat sa iau o pastila contraceptiva. In urmatoarea zi au aparut mici sangerari si chiar daca am continuat sa iau pastilele pana la terminarea blisterului aceste mici sangerari persista de cateva zile(4sau 5).
Ar putea fi ceva in neregula?
Multumesc.

|

Anticonceptionale

3 Mai 2015 12:26   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna ziua. am 18 ani si as dori sa iau anticonceptionale. ce analize trebuiesc facute si cine imi prescrie aceste pastile...
Analizele sunt gratuite?
Astept urgent raspuns. multumesc

  1. - 3 Mai 2015 21:08

    Buna ziua,
    Pentru a putea incepe administrarea de anticonceptionale trebuie sa va adresati medicului ginecolog pentru un consult, o ecografie si investigatii de laborator precum probele de coagulare a sangelui ( INR, timp de coagulare, timp de protrombina). Daca medicul respectiv lucreaza in contract cu casa de asigurari, iar consultatiile sunt gratuite in baza trimiterii de la medicul de familie atunci va poate recomanda si analize gratuite.

|

Anticonceptionale

3 Mai 2015 12:22   categoria:
0   Share   0  
- Braila |

nuva

9 Apr 2015 0:57   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna seara,as dori sa ma informez despre inelul contraceptiv nuvaring.Eu trebuie sa imi pun inelul pe 31 martie dar fiinca numai am o relatie am renuntat sa il mai pun si a trecut o saptamana si o zi as vrea sa il folosesc acum daca se poate . Dar nu as putea avea contact fara sa ma protejez in urmatoare saptamana? dar daca trec 2 saptamani pot sa numai folosesc nici un fel de protectie? Va multumesc.

  1. - 9 Apr 2015 10:08

    Buna ziua,
    Inelul contraceptiv Nuvaring se introduce in vagin în prima zi a menstruaţiei naturale (adică prima zi a perioadei menstruale). Se mai poate incepe utilizarea inelului NuvaRing între zilele 2 şi 5 ale sângerării menstruale, dar in aceste conditii trebuie sa aveţi grijă să folosiţi, de asemenea, o metodă contraceptivă suplimentară (cum este prezervativul).
     
    Avand in vedere ca au trecut deja 9 zile din momentul in care ar fi trebuit sa folositi dispozitivul atunci in momentul de fata nu mai este indicat sa il utilizati deoarece oricum nu va protejeaza de o sarcina nedorita iar hormonii respectivi vor determina un dezechilibru hormonal deoarece nu sunt administrati la momentul potrivit.
     
    Ar fi indicat sa asteptati menstruatia urmatoare, iar pana atunci sa folositi o alta metoda de contraceptie.

|

millugest

25 Mar 2015 18:07   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

In cele 7 zile de pauza sunt protejata?(in conditiile in care iau milligest de o luna)?

  1. - 25 Mar 2015 22:21

    Buna ziua,
    Dupa ce va trece prima luna de cand ati inceput sa luati anticonceptionale atunci veti fi protejata si in perioada de pauza. Deocamdata ar fi indicat ca in prima luna sa folositi si o alta metoda de contraceptie.

- Iasi |

Escapelle

21 Mar 2015 8:22   categoria:
12 - Raspunsuri 12   Share   0  

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Pe 26 februarie am avut un contact se*ual neprotejat. Am baut Escapelle in 2 ore si mi-a venit ciclul pe 1 martie( desi am un ciclu neregulat cam pe 4 trebuia sa imi vina, daca nu exista aceasta problema) . Acesta a fost in prima zi ca niste cheaguri maronii dupa in urmatoarele 2 zile a fost abundent si s.a sfarsit tot prin cheaguri maronii.In prima zi am avut o durere de cap si de burta dupa luarea pastilei insa pana pe 20 martie nu am mai avut niciun simptom. De pe 20 ,mameloanele imi sunt putin umflate si sanii ma dor . Sa fie de la efectele adverse ale pastilei sau sa fie vorba de o sarcina??? astept raspunsurile dvs. Multumesc!!!

  1. - 21 Mar 2015 13:31

    Buna ziua,
    Medicatia contraceptiva de urgenta determina dezechilibre hormonale manifestate clinic prin simptome precum sangerari vaginale (spotting) sau prezenta unei senzatii de tensiune la nivelul sanilor. Acest medicament daca este administrat corect de obicei are o eficienta destul de mare in a preveni o sarcina nedorita.

  2. - 21 Mar 2015 14:04

    Va multumesc mult! As mai avea o intrebare,chiar si dupa 3 saptamani pot aparea aceste reactii de la pastila (ma refer ca mameloanele imi sunt putin umflate si sanii ma dor) ? asta ma ingrijoreaza cel mai mult. :( multumesc

  3. - 21 Mar 2015 21:14

    Da, pentru ca aceasta medicatie contine hormoni care pot da peste cap organismul.

  4. - 21 Mar 2015 21:57

    Va multumesc mult. 

  5. - 24 Mar 2015 8:11
  6. - 24 Mar 2015 8:30

    Buna ziua din nou! Am iar o problema!  De 3 zile cam asa am constipatie.E posibil din cazua pilulei Escapelle?citeam un  articol in care spune ca si pers insarcinate se confrunta cu asa ceva in primul trimestru de sarcina si voiam sa stiu, e vorba de sarcina si in cazul meu?! Am si dureri minore de spate,pe 3 aprilie ar trebui sa imi vina menstruatia insa mai sunt si persoane care spun ca lor le-a intarziat mai mult de o saptamana.As vrea sa stiu de la dvs motivul constipatiei si la ce sa ma astept in privinta ciclului ,ce ar fi bine sa fac!? Va multumesc :( 

  7. - 24 Mar 2015 16:06

    Nu orice simptom este acum sugestiv pentru o sarcina, doar pentru simplu fapt ca ati avut un contact sexual neprotejat. Avand in vedere ca a trecut o luna de atunci in momentul de fata puteti efectua un test de sarcina.

  8. - 24 Mar 2015 16:17

    Credeam ca inainte de a veni menstruatia poate influienta rezultatul! Va multmesc tare mult!

  9. - 2 Apr 2015 13:27

    Buna ziua! doamna doctor, mi-a veni menstriatia duminica seara pe 29 si mi.a trecut in 3 zile. A fost abundenta si mi-a venit inainte de data la care trebia. Daca mi-a venit menstruatia asta este exclusa sarcina cu siguranta? mameloanele inca imi sunt la fel dar in rest nu am niciun simptom.E inca normal lucru asta? Ar trebui sa imi fac griji la urmatoarea menstruatie daca mi.ar intarzia? si voiam sa va mai intreb,trebuie facut vreun consult medical in privinta hormonilor din corp din cauza pastilei? Va rog sa imi raspundeti la intrebari ca aa nu mai am nici o ingrijorare. Va multumesc tare mult! :)

  10. - 2 Apr 2015 13:30

    trebuia* …ca sa*. Imi cer scuze pt greseli :)

  11. - 2 Apr 2015 20:47

    Buna ziua,
    Avand in vedere ati avut deja 2 menstruatii atunci este exclusa prezenta unei sarcini. Pentru siguranta puteti efectua si un test de sarcina, dar mai mult ca sigur va fi negativ.
    Dezechilibru hormonal provocat de acest medicament se va regla in aproximativ 3-6 luni de la administrare. Din aceasta cauza nu este indicat ca acest tip de contraceptie sa se foloseaca mai des de 6 luni.

  12. - 2 Apr 2015 21:59

    Doamna doctor,va multumesc mult pentru raspunsuri si pentru rabdarea la atat de multe intrebari puse de mine! O seara buna! :)

  13. - 2 Apr 2015 22:26

    Cu placere! Va doresc multa sanatate!

|

am avut sterilet pus si mi-a cazut e ceva grav trebuie sa merg la doctor din ce cauza a cazut

17 Feb 2015 14:16   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Am avut sterilet pus si mi-a cazut e ceva grav care e cauza trebuie sa merg la doctor

  1. - 17 Feb 2015 14:54

    Buna ziua,
    Trebuie obligatoriu sa consultati medicul ginecolog pentru a stabili daca prin desprinderea steriletului nu s-au produs leziuni si daca doriti sa continuati acest tip de contraceptie atunci dispozitivul trebuie repozitionat. Daca s-a desprins la scurt timp de cand a fost introdus atunci cel mai probabil nu a fost pozitionat corespunzator. 

- baia mare |

anticonceptionale

1 Feb 2015 18:11   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

buna seara,va rog sa-mi spune-ti din ce cauza apar scretii maronii dupa 11-12 zile de folosire a pilulelor tri-regol. mentionez ca se intampla de circa 4 luni.pina acum nu s-a intimplat asa cu toate ca le folosesc de cativa ani . multumesc

  1. - 1 Feb 2015 22:52

    Buna ziua,
    De obicei acest tip de secretii apar atunci cand exista un dezechilibru hormonal sau sunt prezente infectii genitale. Cel mai probabil acest tip de anticonceptional nu este potrivit pentru organismul Dvs.