Boli cu transmitere sexuala

|

Boli

29 Mar 2017 23:35   categoria:
0   Share   0  

Buna seara am și eu o problema ... am promit se* oral și problema e ca mi-a dat cu dinții și m-am tăiat oarecum am văzut după puțin sânge ca o zgârietură mie frica prin saliva lui necunoscândul foarte bine sa nu fi luat HIV sau hepatita c se transmite așa se ușor prin saliva? Sărutându-ma pe locul unde ma și mușcase și aveam putina rana?

|

Infecție ureaplasma

16 Mar 2017 0:31   categoria:
0   Share   0  

Buna seara, as vrea sa incep prin a va spune ca am avut infecție cu ureaplasma aproximativ 2 ani . In acest timp eu am avut o relație serioasă cu un bărbat. Dupa multe analize am aflat ca avem amândoi ureaplasma. Eu am făcut tratament si mi a trecut dar dupa am făcut se* protejat dar se* oral neprotejat . Se poate sa fii luat ureaplasma din nou? Având in vedere ca el nu a făcut tratament . De atunci a trecut ceva timp . Si acum am o alta relație si vreau sa stiu daca eu am luat ureaplasma de la fostul meu partener prin se* oral, o pot transmite mai departe daca ii fac se* oral noului meu partener ?

|

Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce se petrece

15 Mar 2017 2:27   categoria:
0   Share   0  

Astazi am fost la ginecologie si mi s-a depistat o infectie vag**ala Gardenella plus
Condiloame..
Am facut testul Papanicolau in iulie care a iesit bine... Adica acolo nu aveam nici o casuta bifata nici la virusul Hpv nici Gardenella sau alte infectii.. Aveam doar tip frotiu: clasic
Satisfacator pt evaliare
Celule endocervicale prezente
Status hormonal ciclica
Rezultat final frotiu inflamator nespecific de tip superficial.
Ok.. Asta inseamna ca la momentul acela nu aveam nimic nu? Atunci mi a fost facut si un consult si testul si a iesit ok.
Dupa am avut contact intim neprotejat cu cineva in august , in noiembrie si in martie acum. Acelasi barbat de 4 ani de zile. Eu nu am fost cu altcineva, in schimb el da...
Atunci, e posibil ca el sa fie purtator sanatos si sa imi fi transmis asta?
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns, incerc sa inteleg ce se petrece si de ce mi se intampla mie tocmai asta..

|

Buna am si eu o întrebare augumentin este bun pentru infecti intime am o alergie jos si îmi curge ceva urat mirositor îmi puteti da un sfat?

4 Feb 2017 10:14   categoria:
0   Share   0  
- Bucuresti |

Herpes genital

6 Dec 2016 6:49   categoria:
0   Share   0  

As dori sa aflu cum se face tratamentul cu aciclovir pt rarirea episodelor recurente(ce gramaj se recomanda, de cate ori pe zi si timp de cate luni se urmeaza tratamentul, apoi pauza cat dureaza pana se poate relua tratamentul?). Multumesc

- bucuresti |

transmitere herpes

5 Noi 2016 12:53   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua ! Daca o fata cu herpes bucal mi-a facut se* oral , herpesul se poate transmite si sa se transforme in herpes genital?

- caracal |

INTERPRETARE RPR

20 Sep 2016 11:19   categoria:
2 - Raspunsuri 2   Share   0  

Buna ziua,

Va rog sa-mi interpretati si detaliati si mie acest rezultat de la Synevo. Din ce am citit, la alte laboratoare, rezultatele sunt cu titruri, 1/x, 1/y, cruciulite++++ etc.... Care ar fi echivalenta cu acestea? Tipul a avut, are sau nu are boala?
Deci:

1.
RPR cantitativ = 1.66 R.U
Ser / Metoda imunoturbidimetrica, unde:
= 1: Pozitiv
R.U.= unitati RPR
1 R.U. corepunde unui titru RPR 1/1 la reactia clasica.

2.
Anticorpi Treponema pallidum - cantitativ
Ser / ECLIA TPLA = 130.4 Index, unde:
= 1 Pozitiv

Multumesc si astept raspuns

 1. - 20 Sep 2016 11:23

  imi cer scuze:
  valorile de referinta corecte la 1. sunt:
  < 1: Negativ
  >= 1: Pozitiv
  iar la 2. sunt:
  < 1 Negativ
  >= 1 Pozitiv

 2. - 20 Sep 2016 14:11

  Buna ziua,
  Completez tot rezultatul
  Va rog sa-mi interpretati si detaliati si mie aceste rezultate calitative si cantitative pentru probe prelevate in acelasi timp la Synevo. Din ce am citit, la alte laboratoare, rezultatele sunt cu titruri, 1/x, 1/y, cruciulite++++ etc…. Care ar fi echivalenta cu acestea? Tipul a avut, are sau nu are boala?
  Deci:
  1.
  Serologie sifilis (VDRL/RPR si Anticorpi- Treponema pallidum )
  VDRL/RPR
  Ser / Default pozitiv, cu referinta negativa

  Anti-Treponema pallidum- micro hemaglutinare
  Ser / Default pozitiv, cu referinta negativa
  2.
  RPR cantitativ = 1.66 R.U
  Ser / Metoda imunoturbidimetrica, unde:
  < 1: Negativ
  >= 1: Pozitiv
  R.U.= unitati RPR
  1 R.U. corepunde unui titru RPR 1/1 la reactia clasica.
  .
  3.
  Anticorpi Treponema pallidum – cantitativ
  Ser / ECLIA TPLA = 130.4 Index, unde:
  < 1 Negativ
  >= 1 Pozitiv
  Si inca o intrebare, persoana cu aceasta serologie mai este contagioasa?
  Multumesc si astept raspuns
   
   

- resita |

gonoree

2 Sep 2016 15:15   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna ziua ! Am fost diagnosticat cu antigen gonoreea,am fost la medici urologi am primit tratament (Azitromicina , Tavanic )insa analizele au iesit tot pozitive.Am fost din nou la doctor am primit injectabil moldamin,mi am facut iar testele au iesit negative insa dupa ce urinez ma doare tes***ulul drept si se umfla se desumfla.Am fost din nou la doctor si am primit doxycylin insa aceiasi problema.Va rog sa mi da ti un sfat ce as putea sa mai fac??

 1. - 9 Oct 2016 4:20

  fa un test pentru cancer testicular.

- Cluj |

Simptomele virusului Hiv

8 Aug 2016 18:52   categoria:
5 - Raspunsuri 5   Share   0  

Buna ziua. Am beneficiat acuma vreo 7 luni respectiv 4 de oral neprotejat din partea unor "profesioniste". De cateva luni nu tin minte daca de inainte sau dupa, ma dor degetele mainilor. Precizez ca unde lucrez spal doar cu apa rece iar dureri de incheieturi am de mic. Daca mi-as face un test anticorpi, este posibil sa iasa pozitiv din cauza durerilor sau a reumatismului, ca din ce am citit pe , testul hiv nu este un test pentru depistarea virusului si doar a anticorpilor, iar persoanele cu reumatism este posibil sa aiba un numar mare de anticorpi in sange...din cate stiu. Oricum doresc sa imi spuneti daca durerea de degete se poate asocia cu acest virus. Multumesc

 1. - 8 Aug 2016 20:11

  Buna ziua,
  Slabe sanse sa aveti HIV. Unii oameni ce au contractat virusul HIV au prezentat simptome de furnicaturi si amorteala in degete. Ori din cate spuneti dvs., aveti dureri de incheieturi de cand erati mic, deci posibilitatea de a avea HIV este relativ redusa.
  Totusi, nu exista o certitudine pana nu mergeti la medicul de familie si va faceti testul corespunzator.
  – Dr. in devenire razvanheya512

 2. - 8 Aug 2016 20:40

  Multumesc. Dar pentru a vedea daca sufar de vreun gen de reumatism sunt Ok analizele ANA. Astept si raspunsul domnului doctor legat de intrebarea de mai sus. Multumesc

 3. - 8 Aug 2016 20:40

  Multumesc. Dar pentru a vedea daca sufar de vreun gen de reumatism sunt Ok analizele ANA. Astept si raspunsul domnului doctor legat de intrebarea de mai sus. Multumesc

 4. - 9 Aug 2016 12:03

  Este necesar sa luati legatura cu medicul de familie, care va va examina si va va spune in mod clar ce fel de analize trebuie efectuate.
  – Dr. in devenire razvanheya512

 5. - 9 Aug 2016 20:20

  Este posibila o parere a domnului doctor legat de prima mea intrebare? Multumesc

|

BTS

29 Iul 2016 20:44   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna ziua. Am facut niste investigații ginecologie si ca rezultat mi au trecut următoarele diagnostice: rare celule epiteliale, flora gram +, candida/trichimonas/neisse. Ria-nu se observa. Iar la valori de referința : streptococcus sp; staphylococcus aureus; enterobacteriacee; pseudomonas sp; trichimonas vag**alis; neisseria gonorhoeae; gardnerella vag**alis. Imi puteți interpreta si mie succint aceste rezultate? Daca este ceva grav, sa stiu la ce ma astept? Precizez ca am 19 ani, sunt la primul partener si sunt cu el de 5 luni, el a mai avut o singura partenera înaintea mea. Multumesc anticipat!

 1. - 1 Aug 2016 12:12

  Buna ziua ,
  Acestea nu sunt toate analizele care se recomanda ptr. BTS.
  Va recomand un cosult la medicul de familie , care va va lamuri .

|

Analize HIV

9 Iul 2016 17:40   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna, Acum 2 ani am avut o relatie se*uala neprotejata cu o fata. Ea nu prezenta si nu prezinta nici in prezent simptome ale unui virus cu transmitere se*uala. In acesti doi ani nu am avut nici eu nici un simptom dar vreau sa fac un test HIV. Are rost sa il fac daca nu am prezentat nici un simptom? Care ar fi sansele sa fi contactat virusul in lipsa acestor simptome?

 1. - 14 Iul 2016 8:59

  Buna ziua , 
  Da, e bine sa faceti testul . 

|

Recidiva chlamyidia

17 Iun 2016 1:03   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna seara. Am o nelamurire cu privire la o boala cu transmitere se*uala. Anul trecut in vara am fost diagnosticata cu chlamydia si la fel si partenerul meu. Amandoi am facut tratament cu eritromicina sau ceva de genul ( nu imi mai amintesc bine numele antibioticului- stiu doar ca e o pastila ) la doua sapt sa fiu sigura am mai luat o pastila. Partenerul meu a facut un tratament mai complex pt ca el a avut complicatii. Cand zic complicatii ma refer ca inainte de tratament a avut o scurgere cristalina . Dar dupa tratament acelasi simptom a persistat mult timp .el a luat mai multe zile de antibiotic si le.a schimbat la recomandarea doctorului. Intr.un final la 2 luni ne.am facut din nou analize pt bts de la a la z si ne.au iesit negativ toate. Toate bune si frumoase. Apoi iar la 2 luni ne.am mai facut alte analize pt bts si la fel negativ. Am renuntat sa mai facem analize tinand cont ca amandoi am avut analize cu rezultat negativ .ceea ce insemna ca suntem tratati . Apoi la scurt timp m.am plans de mancarimi si e secretie galbuie verziu si branzoasa si urat mirositoare .mi.am facut analize pt bts si mi s.a gasit steptococ si candida., chlamydia - negativ.Am facut tratament cu antibiotice si mi.a.dat pt candida tratament- amandoi parteneri. Si acum dupa la 6 am inceput sa am niste simptome - usturimi mancarimi ..scurgere galbuie si partenerul meu a avut usturimi. Ne.am dus la doctor ..ne.am facut o serie de analize si din nou bts..si a iesit chlamydia pozitiv... ma intreb daca este posibil dupa 2 seturi de analize cu rezultat negativ sa fie acum pozitiv. Asteptam si alte rezulte pe candida si streptococ si apoi urmam tratamentul .e posibil ca sa fi luata din nou boala din alta parte?? Si sa nu fie cazul de recidiva? Poate afecta copilul care foloseste aceeasi toaleta??? Si alte lucruri din casa? Stiu ca e o boala cu transmitere se*uala dar acum m.a luat disperarea si nu vreau sa ii transmit boala copilului meu daca foloseste toaleta.

 1. - 22 Iun 2016 11:04

  Buna ziua , 
  Va recomand un consult la dermatologie . 
  Potrivit CDC ( Center of Disease Control ) chlamydia e o boala cu transmitere sexuala nu se de pe vasul de toaleta .