Anemii

- botosani |

Durere in partea stanga

13 Oct 2014 0:02   categoria:
3 - Raspunsuri 3   Share   0  

Buna seara am o problema de la un timp de vreme ma trezesc cu gura amara si ma doare in partea stanga si am greturi de la apa .mancare ma dimt balonata cum mananc si am cate odata amereli bruste dureri dupa cam dar foarte mult ma doare in stanga si mentionez k paine nu prea mananc iar mancare cand imi amintesc sunt ingrijorata cu durerilea astea bruste.greturi nu sunt in tara pt a intreba pe cineva .am intrebat prin tel si nu mi sa xis mare lucru ast un rasp ce ar fi si ce pot face

  1. - 13 Oct 2014 11:17

    Buna ziua,
    Poate fi o gastrita eventual din cauza unei infectii la stomac cu o bacterie care se cheama Helicobacter Pylori sau simptomele se pot datora un efectiuni a colecistului (+ficat). Ar trebui sa efectuati un test pentru a depista infectia cu Helicobacter la nivelul stomacului si o ecografie abdominala. Pentru stomac trebuie urmata o schema terapeutica alcatuita din 2 antibiotice (amoxicilina, claritromicina sau metronidazol) si un protector gastric ( omeprazol, pantoprazol, esomeprazol), iar pt afectiunile biliare No-spa, Bilichol.

  2. - 13 Oct 2014 23:23

    Si ce e de facut in cazul acesta k vad greturi si dureri am cand si cand cam frecvente sa fie cu fierea ceva sunt foarte stresata de luna trecuta a inceput mai in serios si am zis poate sunt gravida dar nu sunt asa ca ultimul rasp ar fi?

  3. - 14 Oct 2014 12:36

    Trebuie sa consultati un medic. Fara un consult medical si investigatii nu se poate stabili cauza exacta a durerii.

|

Stari de greata si nepofta de mancare

17 Sep 2014 9:36   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna ziua,
Am 21 de ani, pana in prezent nu am suferit de nicio boala (in afara de raceala), iar de cateva saptamani mi se intampla lucruri ciudate, cum ar fi stari de greata, nepofta de mancare, iar cateodata ametesc. Aseara am vomitat ce am mancat la cina (in conditia in care nu am mai vomitat de mai bine de doi ani) si acum inca mai am acea stare si nu ma pot duce la serviciu. Parerea mea ar fi ca mi se intampla toate acestea din cauza alimentatiei. Cat stau la serviciu 8 ore nu apuc sa mananc decat un pachet de biscuiti sau un covrig, iar cand ajung acasa nu prea am pofta de mancare. Imi puteti da un sfat in legatura cu toate acestea? Nu mai suport disconfortul si chiar nu pot pleca in fiecare zi de acasa cu gandul ca o sa mi se faca rau. Multumesc.

  1. - 17 Sep 2014 12:00

    Buna ziua,
    Va recomand sa va adresati medicului de familie pentru un consult medical, analize de laborator uzuale ( hemoleucograma, tgo, tgp, bilirubina, vsh, fibrinogen, pcr, sumar de urina si urocultura) si o ecografie abdominala. Poate fi o toxiinfectie alimentara, o apendicita daca exista si durere de abdomen sau o diskinezie biliara ( bila lenesa).

- focsani |

Interpretare rezultat analize de sange

8 Sep 2014 11:13   categoria:
2 - Raspunsuri 2   Share   0  

Buna ziua! MI-am facut analizele de curand la sange si mi-au iesit: limfocite:54.9(25-50); neutrofile %:34.6(50-80); neutrofile #: 1.65(2-8); numar eritrocite:3.99(4-6.2); concentratie medie HB/Eritrocit:35.4(31-35); tgo:34(0-31); inr:1.28. As dori sa stiu daca e vorba de ceva grav, normal e vizibil ca nu e! Va multumesc! O zi buna!

  1. - 8 Sep 2014 14:50

    Buna ziua,
    Ati fost racita recent sau a fost vreo infectie in organism? 

  2. - 9 Sep 2014 17:14

    Buna ziua,
    In momentul cand m-am dus sa fac analizele si chiar inainte nu am fost racita; despre o infectie in organism nu as sti sa va spun! Va multumesc!

|

Durere musculara in coapsa dreapta, gamba, bolta plantara la efort mic

1 Sep 2014 20:53   categoria:
5 - Raspunsuri 5   Share   0  

Buna seara ,
Acum 1 an si jumatate am suferit o operatie ( fractura platou tibial extern stg. ) . dupa ce am treminat recupererea , sportiv fiind , am inceput treptat antrenamentele de alergare . , dar am constatat ca la intensificarea efortului , coapsa si gamba dr. apare durere , probabil de la solicitare involuntara a m.inf.dr. ( m.inf.stg. fiind operat ) . aceasta pana acum aprox. trei sapt. cand dupa un efort intens ( stare de ameteala ) durerile au fost mari

de atunci la un efort mic ( ex. urcaturl scarilor ) am dureri musculare in coapsa dreapta , gamba si bolta plantara , iar daca continuu acel efort durerea se intesifica puternic si nu mai pot utiliza membrul inf. respectiv.am facut analize , iar rezultatele unora sunt sub limita : Ca Io 3,69 , Ca total 8,45 , hemoglobina 13,3 , hematocrit 43,3 , MCV 73,8 , MCH 22,7 , MCHC 30,7 , Mg 1,84 . La recomandarea medicului urmez tratament ( de 7 zile ) cu Sorbifer , Anticarcel , Milgamma N , Aulin . nu observ o ameliorare , mai mult , am dureri de cap aproape zilnic , slabiciune , ameteli , furnicaturi in talpa . un sfat va rog ! multumesc !

  1. - 1 Sep 2014 23:54

    Buna seara,
    In perioada cat a fost piciorul in ghips ati stat mai mult timp in pat di nu prea ati facut efort?
    V-au fost recomandate cumva medicamente anticoagulante? Ati efectuat si analizele legate de coagularea sangeului (timp de sangerare, timp Quick, INR)?

  2. - 2 Sep 2014 9:24

    Buna ziua , 
    Nu am stat mai mult in pat ,dimpotriva , am facut ex. de izometrie , ex. flexie/extensie iar mai apoi ex. cu banda elastica . Am urmat tratament injectabil cu Clexane 0,4mg fXXX 1f/zi , Vimovo XX 2×1/zi si Midocalm XXX 3/zi. Nu am efectuat analizele legate de coagularea sangeului (timp de sangerare, timp Quick, INR). Este posibila manifestarea acestor simptome  sa fie cauzata de circulatia sangvina deficitara ? ( mentionez ca simptomele de durere musculara apar doar la membrul inf. dr. – deci nu cel operat – , in stare de relaxare cu picioarele ridicate vertical talpa si degetele memb.inf.dr. capata o culoare pala si apar furnicaturi/amorteala , iar in anotimpul rece imi simt mainile si picioarele reci )
    Multumesc f. mult !

  3. - 2 Sep 2014 9:45

    Buna ziua,
    Sunt doua variante fie aceste simptome sunt din cauza suprasolicitarii muschilor membrului drept ca urmare a fracturii la piciorul stang, insa daca ar fi fost aceasta cauza ar fi trebuit sa cedeze durerea la tratamentul pe care l-ati primit. Eu as mai fi adaugat si Mydocalm la tratament – pentru relaxarea musculara. 
    Cea de-a doua varianta este ca exista o suferinta arteriala care in momentul in care incercati sa folositi piciorul si trebuie pompat sange catre muschi atunci acest lucru nu se poate realiza si apare durerea. Pentru a stabili daca exista o afectare a vaselor de sange trebuie efectuat un eco Doppler.

  4. - 2 Sep 2014 10:45

    Buna ziua , 
    Daca este a doua varianta atunci nu trebuia sa se manifeste si asupra altor grupe musculare in efort ? Este benefic daca urmez in paralel tratament cu Ginko Biloba ? multumesc !

  5. - 3 Sep 2014 16:17

    In general o boala vasculara intr-adevar afecteaza mai multe grupe vasculare, insa depinde de severitatea afectiunii. Ginko Biloba este un un vasodilatator care este indicat inclusiv in afectarea vasculara a vaselor de sange de la nivelul membrelor inferioare deci este foarte bine daca luati acest preparat.

- Craiova |

Rezultate analize. Exista riscul de leucemie?

30 Aug 2014 13:17   categoria:
4 - Raspunsuri 4   Share   0  

Buna ziua,

In urma unor analize am primit urmatoarele rezultate:

Sideremie : 31ug/dl (interval laborator: 60-180)
Neutrofile: 45% (interval laborator: 50%-70%)
Hematocrit: 35% (interval laborator: 37%-54%)
Leucocite: 4.38 (interval laborator: 4-10)
Hemoglobina: 12 (interval laborator: 12-18)

Mentionez ca lipsa de fier am depista-o in ianuarie 2014 cand mi a iesit sideremia 27, am luat 2 luni fier apoi am incercat sa am o alimentatie bogata in fier.
In prezent se pare ca lipsa fierului se mentine iar eu ma simt foarte slabita si obosita.

Va rog din suflet sa-mi spuneti cat de grava e situatia mea si ce ar fi indicat sa fac in continuare.Ce medic ar trebui sa consult in continuare? Exista posibilitatea ca aceste rezultatet sa ascunda vreo leucemie sau boala grava?

Multumesc anticipat!

  1. - 30 Aug 2014 17:55

    Ce varsta aveti?
    Daca nu ati intrat la menopauza, menstruatiile sunt regulate, cu flux normal? Aveti sangerari intre mesntruatii?
    Tranzitul intestinal este normal, fara diaree sau constipatie? Scaune cu sange ati avut vreodata?
    Va mai stiti cu alte probleme de sanatate (gastrita, diabet, infectii urinare) ?
    Luati tratament cu urmatoarele medicamente: alopurinol, aspirina, colestiramina, corticotropin, cortizon, metformin, pirazinamida?

  2. - 30 Aug 2014 18:39

    Buna ziua,
    Am 29 de ani,deci nu se pune problema de menopauza.
    Menstruatiile sunt normale.
    Sangerari intre menstruatii, nu.
    Alte probleme de sanatate nu  am mai avut.
    Medicamente, cu exceptia fierului. nu am luat de foarte mult timp.
    Ideea e ca nu stiu ce sa fac si sunt foarte speriata de posibilittaea existentei unor boli foarte grave.

    Multumesc frumos!
    Constipatie este mai mereu.

  3. - 31 Aug 2014 0:31

    Nu se pune problema de leucemie. Daca totul este in regula din punct de vedere ginecologic si nu sunt pierderi de sange suplimentare la acest nivel ( testul papanicolau cu rezultat negativ pentru o leziune maligna) atunci mai ramane sistemul digestiv de investigat pentru o eventuala pierdere de sange.
    Puteti efectua un test de hemoragii oculte, care depisteaza daca se pierde sange prin scaun si daca este cazul de mai multe investigatii o endoscopie. Trebuie sa va adresati unui medic gastro-enterolog pentru aceste investigatii. Ar mai putea fi o gastrita sau diverse boli inflamatorii intestinale din cauza carora nu se absoarbe fierul.
    O alta varianta ar fi ca nu asimilati cum trebuie fierul sau nu aveti o alimentatie corespunzatoare bogata in fier.

  4. - 10 Noi 2014 16:55

    Eu am avut leucocitele de 141000000, hemoglobina 7…. Atunci se poate pune problema de leucemie….stai liniștita

- Botosani |

Remediu pentru caderea parului, unghii exfoliate

30 Aug 2014 12:05   categoria:
3 - Raspunsuri 3   Share   0  

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati .In ultimele doua luni a inceput sa-mi cada parul iar unghiile mele se exfoliaza si se rup usor .Mai nou a inceput sa mi se desprinda pielea din palme .
Imi puteti spune ce am si eventual un remediu .
Multumesc anticipat !

  1. - 30 Aug 2014 12:13

    Ati scazut in greutate, va simtiti obosita si fara energie?

  2. - 30 Aug 2014 13:17

    Nu am scazut in greutate dar ma simt obosita si lipsita de energie

  3. - 30 Aug 2014 17:24

    Este posibil ca toate aceste manifestari sa fie din cauza unei functii reduse a glandei tiroide (hipotiroidie). Va recomand sa consultati un medic endocrinolog pentru dozari hormonale (TSH, FT4, T3 si ATPO). Daca rezultatul analizelor infirma diagnostcul de hipotiroidie atunci este posibil sa fie doar o lipsa de vitamine in organism.

- tg-jiu |

Ma simt slabit

7 Aug 2014 20:22   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna seara!
De cateva zile ma simt foarte slabit desi am dormit suficient. Vreau sa va spun ca mancat normal (3 mese/zi), nu am stat in soare si m-am hidratat corespunzator.

  1. - 7 Aug 2014 21:05

    Buna seara,
    Va recomand sa efectuati un control medical insotit de analize de laborator uzuale si o ecografie abdominala. In urma acestora se va stabili daca oboseala este in contextul unei boli sau doar este determinata de o lipsa de vitamine.

|

indrumare cabinet sau tratament

11 Iul 2014 17:35   categoria:
5 - Raspunsuri 5   Share   0  

Bjna ziua
Am oproblema cu mama care are 85 de ani 1.55 m si avea 60 kg fiind o femeia activa dar cam de un an a inceput sa slabesca , avand acum pielea lasata ajungand aproape piele si os.Nu o doare nimic mananca relativ bine si l fel se hidrateaza.A inceput sa se deplaseza mai greu si merge putin aplecat de frica sa nu mai cada.Acum catva ani a facut un tratament pentru osteoporoza care ulterior i- a mai scazut deasemeni mai ametea cand mergea dar nu i s-a gasit nimic la ureche sau la tensiunea jugulara, luand betaserc atat cat s-a gasit.De ceva yimp a inceput sa iute lucruri marunte si aluat nero optimizer.Acum nu stui unde sa o duc sau ce tratament sa ia , mai ales ca sa deplaseaza mai greu.I-am luat alzovert, geriatric vita min, hri-vitalion,celadrin forte, capsule cu urzica si capsule circulatie cerebrala si memorie ,dar spune ca ar ameti si nu stiu de la care ca toate sunt din plante.
Va multumesc

  1. - 11 Iul 2014 18:25

    Stiti cumva cat a slabit mama Dvs. si in cat timp a pierdut aceasta greutate? In afara de osteoporoza mai sunt si alte probleme de sanatate?  ( hipertensiune, colesterol). Pentru ameteala in afara de Betaserc, cu aceeasi substanta activa (betahistinum) mai sunt si Vestibo, Betahistina lph, Acuver. Tulburarile de memorie ar trebui investigate de catre un medic psihiatru.

  2. - 11 Iul 2014 19:12

    A slabit cam 12 kg in aproximativ 16 luni ,este putin hipotensiva iar colesterolul in limite

  3. - 11 Iul 2014 19:37

    Pentru a stabili cauza ametelii trebuie efectuate urmatoarele investigatii
    – hemoleucograma – pt a identifica o anemie
    – consult neurologic si radiografie coloana cervicala pt a exclude o spondiloza cervicala si tulburari de vascularizatie cerebrala
    Suplimentele pe care le-ati mentionat nu determina ameteala.

  4. - 11 Iul 2014 19:53

    o sa merg cu ea la medicul de familie pentru o hemoleucograma si o trmitere la un psihiatru,o sa-i cumpar vestibo sau acuver
    am uitat sa va spun ca a facut o radiografie cervicala si are spondiloza cervicala si a facut si un eco doppler la carotida cu rezultat bun.
    va multumesc

  5. - 11 Iul 2014 23:51

    Cu placere! In mod normal ar trebui facuta niste kinetoterapie pentru spondiloza sau dimineata inainte sa se dea jos din pat sa faca putine exercitii usoare pentru coloana vertebrala cervicala: miscari laterale stanga, dreapta, fata – spate si la sfarsit de rotatie.