Aritmia

  1. Informatii Generale
  2. Cauzele aritmiei
  3. Simptomele aritmiei
  4. Tratamentul aritmiei

Informatii generale

Aritmia reprezinta tulburari in ritmul sau frecventa batailor inimii. Exista aritmii fiziologice, cateva batai in plus pe parcursul zilei sau cresterea frecventei  cardiace la efort, dar si numeroase tipurii de aritmii patologice.  O consecinta principala a unei tulburari de ritm poate fi livrarea insuficienta a sangelui  oxigenta la tesuturi, in special creier, cord, rinichi. Orice intrerupere sau deviere de la acest parcurs normal al impulsului electric poate cauza o aritmie. Pot aparea probleme cu frecventa sau ritmul cardiac atunci cand: nodul sinoatrial descarca mai repede sau mai lent decat normal, exista intreruperi in drumul normal al impulsului electric, exista alte zone ale cordului care se contracta spontan, contractia sau relaxarea se realizeaza haotic.

Cauzele aritmiei

Aritmia apare cand: impulsul electric este generat in alta regiune a cordului decat nodul sinoatrial, nodul sinoatrial nu se contracta cum ar trebui si o alta zona a cordului preia functiile, impulsul de origine fiziologica sau ectopica este transmis defectuos la restul cordului.

Aritmia apare si in cadrul unor boli sistemice care influenteaza activitatea electrica a cordului, precum: diselectrolitemii, hipertiroide sau hipotiroide, diabet zaharat, anxietate, sepsis, feocromocitom.

Consumul anumitor substante precum: tutunul, alcoolul sau cafeaua in exces, anumite droguri, unele medicamente  sau suplimente nutritive.

Simptomele aritmiei

Simptomele aritmiei  sunt: palpitatii, ameteala, slabiciune, presincopa sau sincopa, dispnee, transpiratii, durere in piept, foarte rar si poliurie.

Tratamentul aritmiei

Metodele de tratare a aritmiilor sunt variate, si depind de gradul de severitate a bolii cat si tipologia acesteia. Tratamentul aritmiilor include, in cele mai multe din cazuri, administrarea anticoagulantelor sau a aspirinei, a medicamentelor care scad ritmul cardiac, si uneori, a medicamentelor antiaritmice.loading...