Anorgasmia feminina

  1. Informatii Generale
  2. Cauze
  3. Simptome
  4. Tratament

Informatii generale

Anorgasmia (sindromul Coughlan) este un tip de disfunctie sexuala in care o persoana nu poate ajunge la orgasm, chiar daca este stimulata adecvat. De multe ori determina frustrarea sexuala. Este des intalnita la femei, mai des ca la barbati.

La ambele sexe anorgasmia poate sa apara ca efect secundar al consumului de antidevresive. Conditia se clasifica  ca fiind secundara sau primara. Anorgasmia primara se caracterizeaza  la o femeie activa sexual care nu avut nicodata orgasm. Anorgasmia secundara, este prezenta la aproximativ o treime  dintre femei si apare cand o femeie care putea sa aiba orgasm dar a pierdut capacitatea.

Cauze

Cauzele pot fi de mai multe feluri: fizice, psihologice dar si probleme in relatia de cuplu

Cauzele fizice: bolile (orice conditie patologica poate afecta acest ciclu de raspuns sexual uman), conditiile ginecologice, medicamentele, alcoolul, drogurile si procesele de imbatranire.

Cauzele psihologice: sanatatea mentala si tulburarile precum anxietatea sau depresia, anxietatea de performanta, stresul si presiunile financiare, credintele culturale si religioase, frica de sarcina sau bolile cu transmitere sexuala, rusinea, vina de a simti placere sexuala.

Problemele in relatia de cuplu: absenta unei conexiuni psihologice cu partenerul, conflictele nerezolvate, lipsa comunicarii asupra nevoilor si dorintelor sexuale, infidelitatea sau pierderea increderii.

Simptome

Sunt trei tipuri de anorgasmie: Anorgasmia primara (pacienta nu a experimentat niciodata un orgasm), anorgasmie secundara (pacienta prezinta dificultati in a atinge orgasmul, chiar daca in trecut putea atinge), anorgasmia de situatie (pacienta poate experimenta doar in anumite situatii).

Tratament

Tratamentul  doreste ca pacienta sa atinga orgasm in orice circustanta. Educatia sexuala, antrenarea aptitudinilor cmunicative sau exercitile Kegel pot fi benefice alaturi de aceasta terapie.

Nu exista medicamente aprobate pentru tratamentul anorgasmiei feminine.

Inhibitorii fosfodiesterazei de tip 5: acestia faciliteaza erectia prin blocarea actiunii fosfodiesterazei 5 asupra GMP ciclic din muschiul neted care margineste vasele de sange ale corpului cavernos al penisului.

Apomorfina  este un agonoist dopaminergic cu afinitate pe receptorii cerebrali D2 cunoscuti a fi implicati in functie sexuala.loading...