Anhidroza

  1. Informatii Generale
  2. Cauze anhidroza
  3. Simptome anhidroza
  4. Tratament anhidroza

Informatii generale

Anhidroza este incapacitatea de a transpira normal. Cand corpul nostru nu transpira normal, temperatura corpului creste si se intaleaza hipertermia si in situati severe se poate instala si accidentul vascular determinat de caldura excesiva.

Transpiratia este esentiala pentru supravietuire deoarece prin intermediu ei temperatura corpului scade, sunt eliminati produsii de excretie si organismul este protejat de aparitia hipertemiei.

De fiecare data cand creste temperatura corpului, sistemul nervos autonom stimuleaza aparitia transpiratiei, odata ce apare transpiratia, temperatura corpului scade.

Cauze anhidroza

Se intaleaza atunci cand glandele sudoripare nu mai functioneaza corespunzator si nu mai produc secretie sudorala.

Factorii care determina acest lucru: leziunile nerologice (afectarea sistemului nervos autonom ce influenteaza actiuni precum digestia, frecventa cardiaca, tensiunea arteriala, temperatura, poate determina instalarea anhidrozei), leziuni ale tegumentelor ( blocarea glandelor sudoripare poate determina instalarea anhidrozei), medicamente, factori genetici, sindroame neurologice dar si deshidratarea care  apare atunci cand corpul nu contine cantitatea necesara de lichide.

Simptome anhidroza

In cazurile usoare, se observa o scadere a cantitati transpiratiei, insa daca anhidroza este generalizata se poate instala si simptome precum ameteala, crampe musculare, fatigabilitate si hipertemie.

Tratament anhidroza

Tratamentul nu este necesar in toate cazurile, in cazul in care aceasta afecteaza o parte izolata a corpului.

Hipertemia trebuie tratata urgent pentru a preveni o agravare si pentru a evita complicatiile. Crampele musculare sunt tratate cu odihna intr-un mediu cu temperatura care nu favorizeaza aparitia transpiratia, consumul de lichide reci ce contin electroliti. Extenuarea care este determinata de caldura se manifesta prin greturi, ameteli, tahicardie. In cazul acesta pacientul este mutata intr-o incapare cu aer conditionat, picioarele fiind ridicate fata de planul patului, se indeparteaza hainele si se recomanda consumul de lichide reci.loading...