Albinismul

  1. Informatii Generale
  2. Cauze
  3. Simptome albinism
  4. Tratament albinism

Informatii generale

Albinismul este o afectiune foarte rara, care este mostenita dar si prezenta la nastere. Se caracterizeaza prin absenta pigmentului care ofera  culoare pielii, ochilor, parului si se numeste melanina.  Sunt existente mai multe tipuri de albinism si toate sunt cauzate de absenta melaninei. Probleme oculare insotesc  foarte des aceasta afectiune.

Cazul sever de albinism confera pacientului o culoare alba a parului si a pielii toata viata spre deosebire de cazuri mai putin severe, unde piele incepe sa se inchida odata cu inaintarea in varsta.

Un alt tip de albinism este cunoscut ca si albinism ocular si este caracterizat de absenta culorii ochilor, dar pigmentatia pielii si a parului este normala.

Cauze

Este o problema mostenita, datorita unei gene sau a mai multora, care sunt responsabile cu producerea de melanina. Ca efect se gaseste intr-o cantitate foarte mica, astfel parul, ochii si pielea copilului nu prezinta culoare. De multe ori copilul mosteneste gene defectuoase de la ambii parinti.

Exista posibilitatea de mostenire a unei gene normale dar si a unei gene anormale (care provoaca albinismul). In cazul acesta, gena normala ofera destule informatii pentru a creea o cantitate de pigment, astfel copilul avand o coloratie normala.

Simptome albinism

Simptomele implica parul, pielea si ochii. Persoanele care sufera de aceasta afectiune au aspect foarte deschis, cu o culoare a ochilor de la albastru-gri spre maroniu. Pacienti cu albinism prezinta deseori si urmatoarele afectiuni oculare: pot fi miopi sau hipermetropi, pot avea astigmatism, pot prezenta miscari involuntare ale ochilor, pot avea o sensibilitate crescuta la lumina.

Tratament albinism

Tratamentul pentru albinism nu este inca cunoscut, medici nu pot inlocui melanina absenta.  Se poate trata dar nu si vindeca problemele oculare care insotesc aceasta afectiune. Strabismul se poate trata in copilarie utilizand tampoane pentru ochi, pe cale chirurgicala sau cu ajutorul tratamentului injectabil.



loading...