Aerofagia

  1. Informatii Generale
  2. Cauze
  3. Simptome aerofagie
  4. Tratament aerofagie

Informatii generale

Aerofagia este boala ce se caracterizeaza prin inhalarea a prea mult aer ce ajunge in stomac.

Cauze

De cele mai multe ori aerofagia se asociaza cu mestecatul gumei, fumatul, mancatul rapid sau consumul de bauturi carbogazoase. La pacientii cu intarziere cognitiva, aceasta afectiune este diagnosticata la 8,8% dintre cazuri. La acestia nu este bine definita coordonarea dintre inghitire si respiratie. Atunci cand tratamentului problemelor respiratorii nu decurge asa cum s-au asteptat medicii, aerofagia apara ca un efect advers foarte grav. Se poate stabilii un diagnostic atunci cand se aud sunete prin stetoscopul plasat la nivelul abdomenului.

Simptome aerofagie

Un soc psihogen sau o nervozitate excesiva pot reprezenta afectiuni psihomatice ale caror simptoame se pot transpune cu cele ale aerofagiei. De multe ori in cazul aerofagiei aerul nu patrunde neaparat prin intermediul cailor respiratorii si tocmai de aceea aceastei boli nu I se cunosc cauzele exacte. In cazul unei intolerante la lactoza poae intervenii o alergie care nu poate duce decat sprea aerofagie.

Tratament aerofagie

Impunerea unei diete si schimbarea treptata a stilului de viata reprezinta un tratament nu foarte costisitor pe care si-l poate administra fiecare pacient in parte. De asemenea este obligatoriu ca atunci cand pacientul devine nervos sa se controleze respiratia impunandu-se un ritm constant.  Acest lucru ajuta la prevenirea acestei boli. Daca trebuie sa sustinem un discurs in fata unui public si vrem sa ne asiguram ca nu o sa ramanem fara aer la mijlocul unei fraze, nu este indicat sa inhalam foarte mlult aer inainte de a incepe sa vorbim ci trebuie sa facem pauze de respiratie suficient de dese. Un alt mod de a elimina riscul imbolnavirii de aerofagie este de a ne prezenta la un medic specialist pentru a face un test de intoleranta la lactoza. Au existat cazuri in care aceasta afectiune a scazut progresiv pana la disparitie in urma administrarii de torazina.loading...