Acneea la adulti

  1. Informatii Generale
  2. Cauze
  3. Simptome
  4. Tratament

Informatii generale

Daca la varsta adolescentei ai avut probleme cu acneea dar dupa o perioada de timp ai scapat de aceasta afeciune sa nu te gandesti ca nu este posibil ca ea sa reapara. Un studiu efectuat asupra adultilor cu varste cuprinse intre 20 si 50 de ani a stabilit faptul ca mai mult de 70% dintre acestia sunt predispusi la acnee.

Cauze

Nu numai adolescentii sunt predispusi la dezechilbru hormonal ci si adultii acesta fiind cea mai intalnita cauza. Sensibilitatea hormonala ridicata apara datorita faptului ca unii oameni au mai multi receptori hormonali la nivelul glandelor sebacee. Atunci cang dena TLR7 trimit mai multe celule albe decat necesarul pentru lupta impotriva bacteriilo creste riscul de aparitie al pustulelor inflamate. Un studiu a aratat ca in perioadele mai incarcade ale vietii atunci cand stresul isi face aparitia din ce in ce mai mult in vietile oamenilor apare o concentratie ridicata a hormonului cortizol. Acesta are capacitatea de a perturba echilibrul organismului si poate fi principalul cauzator al acneei.

Simptome

La fel ca si in cazul acneei la adolescenci, adultii prezinta aceleasi simptome. Acestea fiind reprezentate de aparitie pe ten a unor imflamatii sub forma de cosuri.

Tratament

In cele ce urmeaza o sa prezentam cele mai bune metode de a trata acneea la adulti. Medicamentele antiinflamatorii si antibacteriene atat cele administrate local sau oral sunt utilizate cel mai des pentru a trata celulele anormal de grase. Cazurile de acnee la femei arata ca mai mult de 60% dintre acestea sufera de aceasta boala datorita dezechilibrului hormonal aparut inainte menstruatiei. Aceasta cauza se trateaza prin terapie hormonala. Daca suferim de o acnee usoara pana la moderata putem accesa o terapie fotodinamica (PDT). Aceasta foloseste agenti fotosensibilizatori si un agent fotosensibilizant numit acid 5-aminole vulinic. Pe departe cel mai bum tratament impotriva acneei este o atitudine pozitiva si un moral ridicat. Aceste doua metode sunt cele mai des indicate de catre medicii dermatologi.loading...