Abcesul renal

  1. Informatii Generale
  2. Cauze
  3. Simptome
  4. Tratament

Informatii generale

            Abcesul renal reprezinta o afectiune ce se datoreaza unor colectari de infectie la nivelul rinichilor, a tractului urinar sau a tesutului renal.

Cauze

Abcesul renal poate intervenii atunci cand pacientul nu trateaza la timp anumite afectiuni precum: inflamatia rinichilor, calculi renali sau reflux vezico-ureteral. Acestea pot duce adesea la complicatii de aceea este bine sa le tratam din timp. Pe de alta parte abcesul renal poate survenii si din cauza unei infectii acumulate oriunde in corpul uman. De acolo se poate raspandii pana ajunge la nivelul rinichilor si provoaca complicatii. Alte cauze ale aparitiei acestei boli sunt reprezentate de consumul excesiv de alcool dar si cel de droguri intravenoase de aceea este bine sa ne ferim de astfel de riscuri. Odata ce suntem in posesia unei infectii a tractului urinar si mai suferim si de alte boli precum diabetul zaharat, riscul unui abces renal creste considerabil.

Simptome

Daca cu timpul ati remarcat anumite schimbari la corpul dumneavoastra si intervi dureri de diferite feluri este posibil sa fie vorba despre un abces renal. Din pacate aceasta boala se identifica greu la inceput deoarece nu are simtome clare iar acestea se pot confunda cu cele ale altor boli. Unele dintre cele mai importante simptome pot fi scaderea in greutate combinata cu durerile abdominale din ce in ce mai dese. De asemenea cei ce sufera de aceasta boala sunt predispusi la febra, frisoane si pot avea o stare continua de discomfort. Puteti identifica boala si daca simtiti dureri mari in timpul mictiunii iar urina dumneavoastra prezinta urme de sange.

Tratament

Cel mai cunoscut mod de a trata abcesul renal este terapia antibiotica. Pentru a impiedica raspandirea infectiei se aplica antibiotice pielonefritei acute. Atunci cand este prea tarziu pentru un tratament antibiotic iar pielonefrita este intr-o stare avansata si intervine abcesul renal se apeleaza la chirurgie. Pentru a scapa de abcesul renal cortical se mai poate apela la o tehnica numita deranj chirurgical al puroiului sau enucleerea carbunculului iar in cazuri mai grave se poate apela chiar la nefrectomie.loading...