Pagina utilizatorului " Valy "

- Bucuresti |

Examen radiologie

25 November, 2015   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna seara. Va rog sa imi spuneti si mie ce inseamna pe buletinul de radiologie Cord orizontalizat. Aterom calcificat la nivelul crosei. Desen pulmonar accentuat in baze.

  1. - 26 Noi 2015 8:35

    Buna dimineata ,
    Orice investigatie se interpreteaza in contextul examenului clinic si simptomelor care au facut medicul sa va recomande aceasta investigatie .
    O posibila interpretare poate fi : cord orizontalizat se poate datora supragreutatii , iar aterom calcificat denota o ateroscleroza semnificativa , iar desenul pulmonar accentuat poate aparea la o afectiune pulmonara virala de exemplu .
    Insa o interpretare corecta presupune ce am mentionat initial .

- Bucuresti |

Rezultate Hemoleucograma

21 July, 2015   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie: Mi-au iesit ca rezultate la analize urmatoarele:
-Frotiu sanguin gr LEUCOCITOZA CU NEUTROFILIE
si
-ANEMIE NORMOCITARA NORMOCROMA

Ce reprezinta si care sunt riscurile in sarcina? Mentionez ca sunt insarcinata in 26 de saptamani.
Va multumesc anticipat.

  1. - 21 Iul 2015 21:05

     

    Rezultat

    Interval de referinta

    Hemoleucograma completa

    Nr. eritrocite 3.76 *10^6/µl
    3.8 – 5.1 *10^6/µl

    Hemoglobina 10.4 g/dL
    11.7 – 15.5 g/dl

    Hematocrit 33.4 %
    34 – 45 %

    VEM 88.8 fL
    81 – 100 fL

    HEM 27.7 pg
    27 – 34 pg

    CHEM 31.1 g/dL
    32 – 36 g/dl

    RDW-CV 14.4 %
    11.5 – 14.5 %

    Nr. leucocite 14.54 *10^3/µl
    4.0 – 11.0 *10^3/ul

    % Neutrofile 76.2 %
    45 – 80%

    Nr. neutrofile 11.07 *10^3/µl
    2.0 – 8.0 *10^3/µl

    % Eozinofile 0.4 %
    0 – 7%

    Nr. eozinofile 0.06 *10^3/µl
    0.0 – 0.7 *10^3/µl

    % Basofile 0.4 %
    0-2%

    Nr. basofile 0.06 *10^3/µl
    0.0 – 0.2 *10^3/µl

    % Limfocite 16.4 %
    20 – 55%

    Nr. limfocite 2.39 *10^3/µl
    1.0 – 4.0 *10^3/µl

    % Monocite 6.6 %
    0 – 15%

    Nr. monocite 0.96 *10^3/µl
    0.0 – 1.0 *10^3/µl

    Nr. trombocite 406 *10^3/µl
    150 – 450 *10^3/µl

    VTM 9.5 fL
    7.4 – 10.4 fL

    PCT 0.39 %
    0.16 – 0.48 %

    PDW 10.4 %
    12 – 16.5 %

- Bucuresti |

Triplu test

21 April, 2015   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna seara,

In cazul in care rezultatul la dublu test iese bine, mai este necesar si triplu test sau este suficienta ecografia morfologica de trimestrul 2?
Tin sa mentionez ca am 28 de ani, nu sunt fumatoare, este prima sarcina, iar in familie nu exista cazuri de sindrom Down.

Multumesc anticipat.

  1. - 22 Apr 2015 1:21

    Buna seara,
    Medicul ginecolog stabileste daca este necesar triplu test in functie de rezultatele tuturor investigatiilor efectuate in sarcina. Acest test este de obicei indicat atunci cand in urma testelor anterioare exista o suspiciune care bebelusul ar prezenta boli genetice. In principiu avand in vedere varsta si faptul ca dublu test a fost ok atunci nu este obligatoriu sa efectuati acest test.

- Bucuresti |

Dublu test

7 April, 2015   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Sunt insarcinata in 10 saptamani si cateva zile, data ultimei menstruatii fiind 21 ianuarie, cand anume este cel mai bine sa fac dublu test-ul? Nu stiu exact cum se calculeaza, dupa data ultimei menstruatii sau dupa varsta embrionala?
Va multumesc anticipat!

  1. - 7 Apr 2015 23:22

    Buna seara,
    Dublu test se efectueaza in primul trimestru de sarcina intre saptamanile 11-14. Conform datei ultimei menstruatii sunteti insarcinata in 10 saptamani. Varsta gestationala de obicei se calculeaza in functie de data ultimei menstruatii, ulterior este confirmata ecografic si prin dozarea HCG.

- Bucuresti |

Interpretare analiza

18 March, 2015   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Va rog de asemenea sa ma ajutati si cu interpretarea pentru:
Ac Anti-HCV- Rezultat: Reactiv 4.17 S/CO

Intervale referinta:
Nonreactiv: = 1.00 S/CO
Tin sa mentionez ca sunt insarcinata in 8 saptamani....

  1. - 18 Mar 2015 22:18

    Buna ziua,
    Conform acestui rezultat in organism este prezenta o infectie cu virusul C hepatic.

- Bucuresti |

Interpretare analize gravida

17 March, 2015   categoria:
2 - Raspunsuri 2   Share   0  

Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati cu interpretarea urmatoarelor analize:
TSH -Rezultat 2.7198 -Interval de referinta sarcina:Trimestru I: 0.88 - 2.83 ìUI/mL
Trimestru II: 0.20 - 2.79 ìUI/mL
Trimestru III: 0.31 - 2.90 ìUI/mL

Free T3- Rezultat: 3.54 Interval ref. 1.71 - 3.71
pg/mL

Free T4-Rezultat: 0.87 Interval.Ref. 0.70 - 1.48 ng/dL

Ag HBs-Rezultat: Nonreactiv 0.17 S/CO
Interval ref. Nonreactiv: =1.0 S/CO
Multumesc!

  1. - 17 Mar 2015 13:04

    Buna ziua,
    Valorile dozarilor hormonale tiroidiene, chiar daca sunt aproape de limita superioara, sunt totusi in limitele normale. De asemenea AgHbs este nonreactiv deci nu este prezent virusul in organism.

  2. - 18 Mar 2015 11:57

    Va rog de asemenea sa ma ajutati si cu interpretarea pentru:
    Ac Anti-HCV- Rezultat:  Reactiv 4.17 S/CO
     
    Intervale referinta:
    Nonreactiv: < 1.00 S/CO
    Reactiv: >= 1.00 S/CO
    Tin sa mentionez ca sunt insarcinata in 8 saptamani….

- Bucuresti |

Posibila sarcina?

25 February, 2015   categoria:
5 - Raspunsuri 5   Share   0  

In data de 21 ianuarie a fost prima zi a ultimului ciclu . Dupa calculele mele, menstruatia mea intarzie de 4-5 zile (ultimile CM au fost de 29 de zile fiecare). In general nu mi s-a intamplat sa intarzie, cel mult venea mai devreme decat prognozam.
Am facut 2 teste la care rezultatul a fost o a doua liniuta f. slab vizibila aparuta dupa 10-15 min).
Intrebarea mea este, care sunt sansele ca o sarcina sa fie prezenta si daca este prea devreme pentru ca testul sa fie concludent? Dar o eco intravaginala, este devreme sa fie efectuata, acum cand ar fi a 5-a sapt de la ultimul ciclu?

  1. - 25 Feb 2015 11:12

    Buna ziua,
    Pentru a obtine un rezultat cat mai corect testul de sarcina trebuie efectuat la 3-4 saptamani de la ultimul contact sexual altfel se pot obtine rezultate fals negative. Pentru certitudine se poate doza din sange HCG-ul ( hormonul care se secreta in sarcina) iar in functie de rezultat se poate stabili exact daca sunteti insarcinata si varsta sarcinii. Exista posibilitatea ca sarcina sa fie confirmata si printr-o ecografie transvaginala, dar uneori sunt necesare mai multe ecografii pentru a stabili cu certitudine prezenta unei sarcini.

  2. - 28 Feb 2015 10:12

    Buna ziua,
    Ma puteti ajuta va rog cu interpretarea rezultatului Beta HCG:
    389.10 mIU/mL
    FEMEI: negativ: < 5.0
    sarcina sapt 3: 5.8 – 71.2
    sarcina sapt 4: 9.5 – 750
    sarcina sapt 5: 217 – 7138
    sarcina sapt 6: 152 – 31795
    sarcina sapt 7: 3697 – 163563
    sarcina sapt 8: 32065 – 149571
    sarcina sapt 9: 63803 – 151410
    sarcina sapt 10: 46509 – 186977
    sarcina sapt 12: 27832 – 210612
    sarcina sapt 14: 13950 – 62530
    sarcina sapt 15: 12039 – 70971
    sarcina sapt 16: 9040 – 56451
    sarcina sapt 17: 8175 – 55868
    sarcina sapt 18: 8099 – 58176
    POSTMENOPAUZA < 7
    Va multumesc anticipat!

  3. - 28 Feb 2015 10:28

    Buna ziua,
    Conform acestui rezultat sunteti insarcinata si aveti aproximativ 5-6 saptamani. Acest rezultat trebuie sa fie confirmat si ecografic.
     

  4. - 28 Feb 2015 10:32

    Incepand cu ce valori se vede sarcina la ecograf? Eu am facut o ecografie transvaginala cu 2 zile inainte de analiza beta hcg si nu s-a vazut nimic, nici macar sacul gestational. Este posibil sa fi fost prea devreme sau ar putea fi o problema (sarcina extrauterina sau oprita din evolutie) ?

  5. - 28 Feb 2015 10:56

    Ar putea sa fie prea devreme pentru a putea fi vizualizată ecografic dar exista si posibilitatea sa fie extra uterina sau mai exista varianta unei sarcini dar fara făt care secreta acest hormon (sarcina molara). Pana la varsta de 8-10 saptamani ar trebui sa se vada ecografic. De obicei se efectuează ecografii săptămânal sau la 2 saptamani pentru a confirma sarcina si ecografic. Daca este o sarcina oprită in evolutie atunci nivelul HCG nu mai creste de la o saptamana la alta. Deci dacă la urmatoarea dozare a HCG valoarea este stationara sau a scazut atunci inseamna ca sarcina nu evoluează si s-a oprit din dezvoltare.

- Bucuresti |

Analiza PCT Plachetocrit

11 July, 2014   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un diagnostic sau cu o informatie: mamei mele in varsta de 55 de ani i-a iesit analiza Plachetocrit 0.218 . Valoarea normala ar fi trebuit sa se incadreze intre: min era 0.00 - maxima 0.99.
Ce inseamna si ce ar trebui facut in continuare?
Va multumesc anticipat!

  1. - 11 Iul 2014 23:56

    Valoarea plachetocritului este normala si se incadreaza in intervalul 0.00 – 0,99 ( 0,218 este mai mic decat 0,990). Nu este nimic in neregula cu mama Dvs. din acest punct de vedere. Daca acest indice era intr-adevar modificat atunci si numarul trombocitelor trebuia sa fie crescut sau scazut.