Pagina utilizatorului " MaiaMaiuta "

- Ramnicu Valcea |

Maini si picioare amortite

16 June, 2016   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna ziua! Am o problema de ceva timp cu picioarele si mainile.Mainile imi sunt foarte reci si amortite si cand stau nemiscate si cand le ridic, iar picioarele in afara de faptul ca sunt reci, mi se blocheaza de la sold in jos ca si cand s-ar fi rupt ceva.Este o durere suportabila, dar repetitiva.Precizez ca am lucrat intr-un mediu umed, in picioare.Doar ca ma mira ca la 21 de ani sa nu pot sta in picioare mai mult de 5 minute.Ce poate fi?Multumesc!

  1. - 22 Iun 2016 11:10

    Buna ziua , 
    Va recomand un consult initial la medicul de familie . 

- Ramnicu Valcea |

Interpretare analize

2 February, 2016   categoria:
3 - Raspunsuri 3   Share   0  

Buna ziua ma puteti ajuta si pe mine cu citirea unor analize pe care le-am facut acum cateva zile?

BIOCHIMIE
AB022 Bilirubina directa serica R2,L2,M4,A2 0.17 0 - 0,30 mg/dL
AB021 Bilirubina totala serica R2,L2,M4,A2 0.43 00.00 - 1.00 mg/dL
AB004 Calciu seric total R2,L2,M4,A2 9.75 8.30 - 10.20 mg/dL
AB008 Glicemie R2,L2,M4,A2,D1 81.90 70.00 - 115.00 mg/dL
AB017 TGO R2,L2,M4,A2,D2 35.30 00.00 - 34.00 UI/L
AB018 TGP R2,L2,M4,A2,D3 81.00 00.00 - 38.00 UI/L
AB001 Uree serica R2,L2,M4,A2 12.60 6.00 - 20.00 mg/dL
BIOCHIMIE URINI
AU001 Sumar urina + sediment R2,L2,M3,A1
Glucoza (GLU) NORMAL 0 - 50 mg/dL
Proteina (PRO) NEGATIV 0 - 20 mg/dL
Bilirubina (BIL) NEGATIV 0 - 0.5 mg/dL
Urobilinogen (URO) NORMAL 0 - 1.0 mg/dL
PH 5.00 4.80 - 7.50
Densitate (SG) 1030.00 1010.00 - 1030.00
Nitriti (NIT) pos NEGATIV mg/dL
Corpi cetonici (KET) NEGATIV 0 - 5 mg/dL
Leucocite NEGATIV NEGATIV LEU/uI
Eritrocite (BLD) NEGATIV NEGATIV ERY/uI
Sediment - epitelii plate FRECVENTE
Sediment - leucocite RARE
Sediment - hematii RARE
Sediment - flora microbiana FRECVENTA
HEMATOLOGIE
AH001 Hemoleucograma completa R2,L2,M1,A3
WBC (Numar leucocite) 6.84 4.00 - 11.00 *1000/μL
NEU% (Neutrofile procentual) 46.00 50.00 - 75.00 %

LYM% (Limfocite procentual) 39.20 20.00 - 45.00 %
MONO% (Monocite procentual) 9.90 2.00 - 10.00 %
EOS% (Eozinofile procentual) 4.50 00.00 - 6.00 %
BAS% (Bazofile procentual) 0.40 00.00 - 2.00 %
NEU# (Numar neutrofile) 3.14 2.00 - 8.00 *1000/μL
LYM# (Numar limfocite) 2.68 1.50 - 4.50 *1000/μL
MONO# (Numar monocite) 0.68 0.20 - 1.00 *1000/μL
EOS# (Numar eozinofile) 0.31 00.00 - 0.70 *1000/μL
BAS# (Numar bazofile) 0.03 00.00 - 0.20 *1000/μL
RBC (Numar hematii) 4.23 4.20 - 5.60 *10^6/μL
HGB (Hemoglobina) 12.80 11.70 - 15.00 g/dL
HCT (Hematocrit) 37.60 35.00 - 48.00 %
MCV (Volum mediu al hematiei) 88.90 80.00 - 100.00 fL
MCH (Hemoglobina eritrocitara medie) 30.30 27.00 - 32.00 pg
MCHC (Conc. medie de hbg eritrocitara) 34.00 31.70 - 36.00 g/dL
PLT (Numar trombocite) 253.00 150.00 - 450.00 *1000/μL
MPV (Volum mediu plachetar) 11.00 7.40 - 13.00 fL
IMUNOLOGIE
AI018 Imunoglobulina IgE R1,L1,M2,A4 92.68 00.00 - 100.00 IU/ml

  1. - 2 Feb 2016 13:06

    Buna ziua ,
    Modalitatea in care ati transmis analizele e cam greu de descifrat.
    Mentionez ca interpretarea unor investigatii se face numai in contextul examenului clinic si simptomatologiei .  

  2. - 2 Feb 2016 15:41

    Bun…ma intereseaza in mod concret ce inseamna- TGP: 81 UI/L
                                                                           – TGO: 35.30 UIL
    NEU% (NEUTROFILE PROCENTUAL) : 46 %
    NITRITI : POS mg/dL

  3. - 3 Feb 2016 8:25

    Buna ziua , 
    TGP si TGO sunt transaminaze . Orientativ va pot spune ca cele mai frecvente cresteri ale lor se datoreaza fie : infectie intercurenta ( de ex. o raceala ) , medicamentelor ( luate cronic sau ptr. o afectiune acuta ) sau unei infectii cu virus hepatic B sau C. Imi pare rau ca trebuie sa repet insa interpretarea unor investigatii se face intodeauna corelat cu pacientul , examenul clinic etc. 

- Ramnicu Valcea |

Vitamina K si intarzierea menstruatiei

9 June, 2015   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua, am si eu o intrebare.Am concediu in perioada 10-15 august, dar problema este ca o sa fiu in timpul menstruatiei....Chiar nu vreau sa ratez acest concediu.Am inteles ca vitamina k ar ajuta la intarzierea acesteia.Ma puteti ajuta? Multumesc!

- Ramnicu Valcea |

Mancarime la atingere

26 April, 2015   categoria:
4 - Raspunsuri 4   Share   0  

Buna seara! De ceva timp se intampla ceva cu pielea mea.In contact cu alte persoane( gen- atingere pe mana, spate, etc) ma mananca foarte rau pielea dar doar in zana in care sunt atinsa.Am citit intr-un articol ca pot fi multe cauze dar nu am gasit ceea ce patesc eu...De exemplu am citit despre o anumita eczema sau "scrabie" ....Un pic de ajutor.Apropo trebuie tinut cont si de acele pete maro pe care le-am prezentat intr-o alta discutie. Multumesc!

  1. - 26 Apr 2015 11:28

    Buna seara,
    Va recomand sa consultati in primul rand un medic dermatolog pentru a stabili cauza acestor leziuni cutante si daca acestea apar in contextul unor alergii atunci trebuie sa va adresati si unui medic alergolog. In cazul eruptiilor cutanate pentru a putea stabili un diagnostic corect trebuie examinata pielea cu foarte mare atentie.
    Daca este scabie atunci pruritul (mancarimea de piele) apare preponderent in cursul noptii si nu in timpul zilei.

  2. - 27 Apr 2015 9:49

    da aceste mancarimi au loc doar noaptea….

  3. - 27 Apr 2015 9:49

    ce este de fapt aceasta scrabie? si cat de grava este?
     

  4. - 28 Apr 2015 21:07

    Scabia este o infectie parazitara a pielii care se transmite prin contactul cu alte persoane sau cu asternul pe care le-au folosit persoanele infestate. Mancarimea care apare noapte atunci cand va bagati in pat este caracteristica pentru scabie si de obicei in acest fel se stabileste diagnosticul.

- Ramnicu Valcea |

Crestere rapida a patului

24 March, 2015   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna seara! Haideti ca eu sunt fata cu probleme.Am o mare problema.Crestere a parului foarte rapida. De exemplu: daca ma epilez de exemplu acum peste maxim 3-4 ore imi creste din nou parul, in special in zona subratului.Ce poate fi? Este jenant si deranjant deoarece nu pot merge la plaja nu pot purta maieuri, etc.Multumesc!

  1. - 24 Mar 2015 23:20

    Buna seara,
    Sindromul ovarelor polichistice se insoteste de hirsutism (pilozitate in exces). Acest lucru este sugestiv pentru un dezechilibru hormonal si trebuie sa consultati un medic endocrinolog pentru mai multe investigatii.

- Ramnicu Valcea |

Diagnostic ginecologic

21 March, 2015   categoria:
4 - Raspunsuri 4   Share   0  

Buna ziua.Ieri dupa cum m-ati sfatuit am fost la medicul ginecolog.Rezultatele au fost urmatoarele: ovar stang polichistic.Nu am inteles eu prea bine acest termen oricum mi sa recomandat o analiza amanuntita la sange.Desi eu ma plangeam de ovarul drept cel stang era cu probleme.La cel drept a iesit ca am pungi cu lichid.Sincer nu inteleg care este explicatia si ce inseamna.Problema mea este urmatoarea.D-na doctor mi-a spus ca am uterul foarte mic de 3 si ca normal ar fi de 4-5. M-ia spus ca daca voi ramane insarcinata sarcina ar putea fi una cu risc.Am citit si pe internet dar fiecare zice altceva.Cate sanse sunt sa pot ramane insarcinata? Va rog sa ma ajutati?

  1. - 21 Mar 2015 13:52

    Buna ziua,
    Va rog sa postati exact rezultatul ecografiei pentru a va putea oferi un raspuns cat mai corect. Vi s-a recoltat si o secretie vaginala pentru cultura? Ce fel de investigatie trebuie sa efectuati din sange?

  2. - 21 Mar 2015 13:56

    momentan nu am reteta la mine, dar a zis ca pe ovarul stang se localizeza mici diferente, nu stiu exact ce. iar pe reteta scrie „ovar polichistic”…nu mi sa recoltat nicio secretie.

  3. - 21 Mar 2015 13:56

    eu vreau sa stiu care sunt riscurile daca uterul este de 3?

  4. - 21 Mar 2015 21:16

    Exista riscul de ruptura uterina in cazul in care uterul nu se adapteaza in contextul sarcinii.

- Ramnicu Valcea |

Secretie maronie

20 March, 2015   categoria:
2 - Raspunsuri 2   Share   0  

Buna ziua.Am si eu o problema.De cateva zile am o secretie maroniu inchis, urat mirositoare si foarte vascoasa.Tin sa mentionez ca menstruatia mi-a venit cu intarziere si m-a tinut doar 3 zile tinand cont ca pe mine mai putin de 7 zile nu ma lasa. Oare de la ce poate fi.Din cate am citit pe internet cauze pot fi multe.

  1. - 20 Mar 2015 11:38

    Buna ziua,
    Cel mai probabil scurgerea respectiva a aparut din cauza unei infectii vaginale. Ar fi indicat sa consultati medicul ginecolog pentru mai multe investigatii.

  2. - 20 Mar 2015 11:47

    Multumesc frumos!

- Ramnicu Valcea |

Sangerari

9 February, 2015   categoria:
5 - Raspunsuri 5   Share   0  

Buna ziua.Am si eu o intrebare.Mama mea se plange ca merge la toaleta cu sange.De fiecare data acelasi lucru.Are stari de oboseala si de ameteala.....Plus ca nu ia deloc in greutate.A fost la un doctor mai demult,dar nu mai stiu ce diagnostic i-a fost administrat.Este o boala grava, se poate trata....P.S: mama are probleme cu inima si nu are voie anestezie deoarece este alergica.Multumesc!

  1. - 9 Feb 2015 14:25

    Buna ziua,
    Sangerarea este prezenta atunci elimina urina sau materiile fecale?

  2. - 10 Feb 2015 8:48

    atunci cand elimina urina….

  3. - 10 Feb 2015 21:56

    Atunci sa mearga de urgenta la medic nefrolog si/sau urolog. Prezenta de sange vizibil (macroscpic) in urina este un motiv de ingrijorare si poate ascunde afectiuni grave precum tumori la nivelul rinichiului sau vezicii urinare. In acelasi timp mai poate aparea in contextul unei infectii daca sunt prezente simptome urinare precum durere la urinare, urina urat mirositoare, mictiuni frecvente. Indiferent de cauza trebuie stabilit diagnosticul corect pentru a primi un tratament corespunzator.

  4. - 11 Feb 2015 9:08

    Am inteles, dar am inteles ca netratata poate duce la deces. Este adevarat?

  5. - 11 Feb 2015 20:57

    Depinde de cauza. Daca este doar o infectie atunci se trateaza fara nicio problema cu antibiotice. Trebuie efectuate investigatii pentru a stabili diagnosticul corect.

- Ramnicu Valcea |

Durere partea dreapta si picior amortit

2 January, 2015   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna seara! Am si eu o intrebare. Am de cateva zile o durere in partea dreapta, care o ia pe picior si il amorteste.Familia mi-a spus ca ar putea fi anexita. Durerea se completeaza cu stari de voma si fibrilatii.Ce ar putea fi? Plus ca am si scurgeri foarte urate....si am nevoie in permanenta la toaleta. Daca nu ma duc atunci cand trebuie mi se blocheaza muschii si nu ma mai pot misca. Multumesc!

  1. - 2 Ian 2015 20:34

    Buna seara,
    Ati fost la doctor si ati efectuat investigatiile pe care vi le-am recomandat? (consult ginecologic, analize de laborator si ecografie de abdomen)

- Ramnicu Valcea |

durere sub coaste – diagnostic?

21 November, 2014   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna seara.Mai am o intrebare care nu este legata de mine.Bunica mea se plange ca are o durere in partea dreapta chiar sub coaste si in acelasi timp este putin umflata acea parte.Ce ar putea fi, tinand cont ca are diabet si este si cardiaca.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Diferenta dintre partea dreapta( cea umflata) si partea stanga este vizibila.

  1. - 21 Noi 2014 22:25

    Buna seara,
    Bunica trebuie sa fie consultata de catre un medic pentru a stabili exact cauza manifestarilor descrise de Dvs. Avand in vedere localizarea este posibil sa fie o afectare hepatica, insa numai printr-un examen clinic al abdomenului si o ecografie se poate stabili un diagnostic.

- Ramnicu Valcea |

durere insuportabila de picioare

21 November, 2014   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna ziua.Am si eu o intrebare.De ce de fiecare daca cand am pozitia culcat (pe burta) am impresia ca picioarele, in special degetele imi ard?De asemenea nici pe spate nu pot dormi deoarece se incalzesc calcaiele.Ca sa pot avea un somn cat de cat odihnitor trebuie sa dorm cu ele suspendate si sa simt rece la ele.De multe ori ma trezesc noaptea pt a-mi pune apa pe ele.As vrea sa stiu daca este vro problema.A devenit enervant, imi este inconfortabil si cand port ciorapi sau incaltaminte.Am impresia ca se supra-incalzesc si imi i-au foc.De asemenea aceste " arsuri" sunt insotite si de durerile de picioare.Va multumesc!

  1. - 21 Noi 2014 15:26

    Buna ziua,
    Simptomele pe care le prezentati sunt sugestive pentru o neuropatie – suferinta a nervilor periferici de la nivelul picioarelor. Aceasta afectiune poate avea multiple cauze spre exemplu cel mai frecvent apare la pacientii diabetici sau cei care consuma alcool. O alta cauza o reprezinta bolile infectioase sau lipsa de anumite vitamine in organism (B1, B6, B12). Va recomand sa va adresati medicului de familie pentru investigatii de laborator si daca este cazul sa primiti o trimitere catre neurologie pentru a afla exact cauza acestor simptome.

- Ramnicu Valcea |

pot fi insarcinata daca am menstruatie?

5 November, 2014   categoria:
3 - Raspunsuri 3   Share   0  

Buna ziua.Am si eu o intrebare.Mensruatia imi vine in fiecare luna,dar de o luna-doua am burtica umflata.Am stari de ameteala,pofte si stari de voma.De asemenea ma simt foarte obosita si imi amortesc picioarele.Uneori seara ma doare si simt un oarecare discomfort.Ce ar putea fi?

  1. - 5 Noi 2014 12:01

    Buna ziua,
    Simptomele descrise apar inainte de menstruatie?

  2. - 6 Noi 2014 12:11

    Nu,in permanenta.Dar cum am spus se intampla doar de o luna si ceva.

  3. - 6 Noi 2014 13:27

    Atunci ar trebui sa va adresati medicului de familie pentru un consult si daca este cazul sa efectuati investigatii suplimentare. Avand in vedere simptomele poate fi cazul de o apendicita si atunci nu trebuie amanat momentul prezentarii la medic.

- Ramnicu Valcea |

durere in partea dreapta

30 October, 2014   categoria:
6 - Raspunsuri 6   Share   0  

Buna ziua! Am si eu o intrebare.De cateva saptamani ma doare in partea dreapta.Nu e tocmai o durere acuta ci mai degraba surda.Dar nu am pofta de mancare si ma simt ametita plus ca imi amortesc picioarele.Am si stari de voma dar nu mereu.Ma doare uneori dar de 2,3 zile ma tine mereu.Oare ce sa fie?Astept un raspuns,va multumesc!

  1. - 30 Oct 2014 20:23

    Buna ziua,
    Poate fi o apendicita acuta sau o anexita (infectie la nivelul trompelor uterin + ovar). Ar fi indicat sa va adresati medicului de familie pentru un consult si daca este cazul sa fiti consultata de catre medicul ginecolog sau de medicul chirurg. Nu trebuie sa amanati momentul consultatiei deoarece pot aparea complicatii grave cu cat intarziati mai mult prezentarea la medic.

  2. - 31 Oct 2014 11:54

    Multumesc pt raspuns,la apendicita acuta m-am gandit si eu.De exemplu si astazi ma doare.O sa merg la un consult multumesc de sfaturi.
     

  3. - 31 Oct 2014 12:01

    Dar poate fi si anexita deoarece am secretie vaginala urat mirositoare si galbuie.Oricat de bine si atenta am igiena tot nu pot scapa de ea.Plus ca am nevoie la toaleta in permanenta si pot spune ca uneori doare.Am citit un articol si scria acolo ca si daca ar fi apendicita acuta sau anexita sunt aceleasi simptome si ambele duc la peritonita.Este adevarat?

  4. - 31 Oct 2014 12:28

    Intr-adevar ambele afectiuni seamana foarte bine intre ele, insa in urma unui consult medical insotit de o ecografie se poate stabili exact cauza. Peritonita este acea complicatie grava despre care va vorbeam si reprezinta raspandirea focarului infectios in interiorul abdomenului (peritoneului).

  5. - 31 Oct 2014 13:30

    Va multumesc.Cu siguranta voi merge la un consult.

  6. - 31 Oct 2014 13:50

    Cu placere! Multa sanatate va doresc!

- Ramnicu Valcea |

Pete maro inchis abdomen partea stanga si zona inghinala

15 September, 2014
7 - Raspunsuri 7   Share   0  

Buna seara.Am cateva pete de culoare maro inchis pe abdomen partea stanga si in zona anghinala de 2-3 ani .nimeni nu a stiut de la ce au aparut prin urmare nici ceea ce le-a determinat.Se extind de la an la an si sunt foarte mari,iar zona de jos este maro.De la ce pot fi?

  1. - 15 Sep 2014 21:17

    Buna seara,
    Petele sunt insotite de mancarime? Au aparut in timpul verii?
    Va rog sa trimiteti niste poze cu petele pe adresa diana.enachescu@consultadoctorul.ro

  2. - 16 Sep 2014 20:44

    da,am trimis pe mail pozele.Va multumesc!
     

  3. - 19 Sep 2014 17:35

    doamna doctor,buna ziua.Nu mi-ati raspuns la mail,v-am trimis si pozele.Astept un raspuns aici ca s-ar putea sa nu mearga adresa mea.Multumesc!
     

  4. - 19 Sep 2014 23:28

    Ok. Va mai intrebasem niste detalii pe email. Vroiam sa stiu daca petele initial au fost de dimensiuni msi mici si ulterior s-au marit si s-au unit pana au format aceasta pata mare? Pe suprafata petei se observa niste cojite fine?

  5. - 20 Sep 2014 15:17

    Nu au fost chiar foarte micute,cat de cat.Si da s-au format in timp.Da se observa cojite ca si cand s-ar lua pielea.Problema este ca se extind de la an la an tot mai mult.Si au momente cand se inchid la culoare si se deschid.Problema mea este ca au aparut si in zona de jos.Vreau sa stiu daca este ceva grav.Va multumesc!

  6. - 21 Sep 2014 11:33

    Buna ziua,
    Este posibil sa fie o infectie fungica (ciuperca) a pielii care se numeste pitriazis versicolor, insa acesta apare rar la nivel inghinal. Tratamentul se face cu un preparat care se numeste Mediket versi insa ar fi indicat sa mergeti la medicul dermatolog pentru confirmarea diagnosticului.

  7. - 21 Sep 2014 11:33

    Buna ziua,
    Este posibil sa fie o infectie fungica (ciuperca) a pielii care se numeste pitriazis versicolor, insa acesta apare rar la nivel inghinal. Tratamentul se face cu un preparat care se numeste Mediket versi insa ar fi indicat sa mergeti la medicul dermatolog pentru confirmarea diagnosticului.

- Ramnicu Valcea |

Dureri mari la ciclu si intarzierea ciclului menstrual. Am probleme?

14 September, 2014   categoria:
3 - Raspunsuri 3   Share   0  

Buna ziua.Am si eu mai multe intrebare.De ce atunci cand imi vine stopul am dureri foarte mari?Plus ca de cateva luni imi intarzie 2-3 saptamani.Nu imi trec durerile nici cu pastile,prima zi este groaznica.Mai am o curiozitate.De cateva luni ma doare in partea dreapta,sunt dureri surde ca si cand m-ar intepa cineva.Prietenele mele au spus ca pot fi cgisturi fantoma,iar netratate pot duce la nefertilitate.Mai este ceva.Imi curge un lichid care inainte era albicios acum este galbui si urat mirositor.Ce pot face?Am nevoie de ajutor?

  1. - 14 Sep 2014 17:07

    Buna ziua,
    Avand in vedere dereglarile de ciclu menstrual ar fi indicat sa va adresati unui medic endocrinolog si unui medic ginecolog pentru un control + o cultura din secretia vaginala. Respectivele secretii galbui se datoreaza unei infectii genitale care trebuie tratata corespunzator in functie germenele care a determinat infectia.
    Pentru durerile premenstruale se poate lua Nurofen, Aulin, No-spa, Femicur.

  2. - 14 Sep 2014 19:58

    Am inteles si daca nu le tratezi de exemplu ce se poate intampla?
     

  3. - 15 Sep 2014 0:40

    In cazul in care aceste probleme ale aparatului genital nu sunt rezolvate la timp atunci dereglarile hormonale se pot agrava pana la amenoree ( lipsa menstruatiei), iar infectia in functie de bacteria care o determina ( ex gonococ, chlamydia) poate avansa si determina infectia uterului si a ovarului determinand ulterior peste ani infertilitate.