Pagina utilizatorului " Ioana990 "

- Pitesti |

Adenom hipofizar, hipertiroidie

3 September, 2015   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna seara. Am 25 de ani, 159 cm si 41 kg. In urma cu aproximativ 3,4 ani am inceput sa ma simt rau, aveam menstruatia neregulata, pierderi de sange in cantitati foarte mari, dureri de cap frecvente, transpiratie excesiva, am scazut mult in greutate si uneori faceam niste crize asemanatoare celor de lipsa de calciu, cu amorteli ale gurii, mainilor, picioarelor, transpiratii, diaree urmata de deshidratare si atacuri de panica. Nu am avut niciodata mai mult de 49kg dar nici atat de putine cum am acum. Toti medicii la care am mers imi spuneau ca am caderi de calciu dar toate anlizele erau bune.. Anul tracut in luna februarie, cu recomandarea unei cunostinte am reusit sa ajung la un medic ce mi-a recomandat sa fac un rmn si niste analize cu ajutorul carora mi-a descoperit ca am un microadenom hipofizar lateral drept ce nu necesita operatie. Am inceput tratamentul cu Dostinex 0,5 mg de 2 ori pe saptamana. Aveam la vremea aceea Prolactina 3088 (val normale 127 – 637). La inceputul tratamentului mi-a fost f rau, aveam ameteli, stari de greata, diaree.. Dupa cateva luni am refacut analizele si prolactina s-a reglat, insa TSH a ajuns la 0,045 (valori normale 0,27 – 4,2) in conditiile in care cu 3 luni in urma era 2,5 (valori normale 0,27 – 4,2). In tot acest timp pana am descoperit ca mi-a scazut TSH am slabit aprox 6 kg in 3 luni, am pulsul f crescut (tahicardie), obisesc foarte repede, ma mananca foarte tare ochii si mari tulburari de tranzit. Cateva zile constipatie, alte cateva diaree (minim 7 scaune moi) in urma careia mi se face rau. Am dureri de cap din nou si stari de rau. Nu stiu ce sa mai fac, ma trazesc cu stare de rau dintr-o data, ma simt extenuata, am si un inceput de depresie daca o pot numi asa…deoarece plang f des..ma simt frustrata pt ca am obosit..ii ingrijorez si pe cei din jurul meu.. Nu mai suport starile acestea de rau continuu. In viitor imi doresc sa am si un copil. Mi-e teama ca nu pot tine o sarcina, mi-e teama sa nu ii transmit ce am eu. De curand am desoperit ca am si Rh negativ.. Sunt foarte ingrijorata. Zilele trecute am refacut analizele si dupa inca 3 luni de tratament cu Dostinex in aceleasi doze si Thyrozol (am inceput de la 3/zi si sunt la 1 si 1/2 pe zi) rezultatele sunt urmatoarele: Prolactina 7 UI/mL (valori normale 127 - 637); TSH 1.33 UI/mL (valori normale 0.27 - 4.2); Anti receptor TSH <3 UI/L (Limita de decizie clinica: 1.75 UI/L, sensibilitate 96%, specificitate 99% pentru detectarea bolii Graves). Dati-mi niste sfaturi va rog. Cum sa procedez. Va multumesc!

  1. - 4 Sep 2015 9:31

    Din cite relatati probabil vorbim de prolactinom si boala Graves. Puteti avea incredere in endocrinologul dv . Sunteti corect investigata , trata si monitorizata . De ce nu puneti lui  aceste intrebari ?
    Apropo de prolactina ( citeva notiuni teoretice ,citate din literatura )
    „recoltarea ” à jeun (pe nemancate). Deoarece secretia de prolactina este supusa unui ritm circadian, se recomanda ca recoltarea sa se faca intre orele 8 si 10 a.m. „

- Pitesti |

Prolactina foarte crescuta

4 March, 2015   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna seara!

In urma unor probleme cu menstruatia (sangerari abundente si neregulate) am fost sfatuita de medicul endocrinolog sa-mi fac analizele urmatoare: anti-tpo, esradiol, fsh, lh, prolactina, ft4, tsh, testosteron, testosteron liber, factor rh. Specific faptul ca am pilozitate crescuta si am fost diagnosticata cu sindromul ovarelor micropolichistice. Toate rezultatele sunt in limite normale mai putin prolactina cu o valoare de peste 3000 UI/mL. Imi puteti spune daca in viitor as putea avea copil si la ce riscuri sunt supusa. Vreau sa stiu si care ar putea fi cauzele acestei prolactine foarte crescute. Multumesc.

  1. - 4 Mar 2015 23:19

    Buna seara,
    Hiperprolactinemia este cea mai frecventa cauza de infertilitatea. Avand in vedere ca pe langa aceasta afectiune va confruntati si cu sindromul ovarelor polichistice atunci cel mai probabil veti intampina dificultati in a ramane insarcinata, insa nu este imposibil. Trebuie continuate investigatiile pentru a stabili cauza acestei cresteri a prolactinei. Unele medicamente cresc nivelul prolactine  cel mai frecvent estrogenii, cimetidina, metoclopramid, opioide. Bolile care asociaza cresteri ale secretiei de prolactina sunt: hipotiroidia, insuficienta renala cronica, mastoza fibrochistica, sindromul ovarelor micropolichistice, boala severa de ficat, tumorile hipofizare, leziunile tijei hipotalamo hipofizare. Este posibil ca aceasta crestere sa fie in contextul sindromului ovarelor polichistice, dar in acelasi timp trebuie efectuat un RMN cerebral pentru a exclude o tumora hipofizara.