Pagina utilizatorului " gina "

|

analize medicale

5 October, 2016   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua!
In urma unui examen al urinei la sot au iesit modificate:
* densitate 1.03 interval de referinta 1.015-1.025
* urobilinogen 1 interval de referinta normal
* bilirubina 1 interval de referinta negativ

ne puteti spune ce reprezinta ? multumesc !

|

Interpretare analize PSA marit

15 July, 2015   categoria:
0   Share   0  

Buna seara doamna doctor! Tatal meu de duminica prezinta urmatoarele simtome: febra - intre 37-39 ( azi nu a mai facut); usturimi atunci cand urineaza; urineaza mai putin; frisoane. Azi am fost si am facut un eco si analize la sange: i a spus ca vezica are peretii grosi si se urme de piatra si nisip. Am fcut si un control la prostata si i a spus ca este ok doar ca la anlize i a iesit PSA ff marit limita e 4,5 si lui i a iesit 72,14 si VSH limita 20 el are 61 . Este ff speriat zice ca are cancer. Memtionez ca ia ampicilina. E posibil ca aceste valori sa fie asa marite din cauza infectiei de la vezica? Ne puteti sfatui ce sa facem sa eliminam aceasta teama . Multumeac din suflet! Sanatate!

|

Analize medicale

8 April, 2015   categoria:
3 - Raspunsuri 3   Share   0  

Buna ziua! In urma unor analize facute bebelusului meu ( 2 luni si 12 zile ) i au iesit urmatoarele valori modificate: Concentratie medie hb/ eritrocit limite 28-35 el are 35,8,Largimea distributiei eritrocitare limite 14,9-18,7 el are 12,1;Trombocite limite 150 -450 el are 638;Neutrifil limite 15-50 el are 11,9;Monocit <10 el are 13,9;Si monocit 0,3-1 el are 1,3. Bebelusul a avut niste scaune galben verzui a prezenat si mucus si la recomandara medicului am facut analize la sange si la scaun. La scaun ne a iesit ca are leucocite relativ frecvente. Pe poate sa fie ? Multumesc !

  1. - 8 Apr 2015 21:53

    Buna ziua,
    Prezenta leucocitelor in scaun poate fi sugestiva pentru o infectie digestiva, dar in acelasi timp pot aparea in diverse alte boli neinfectioase. In functie de numarul de leucocite se stabileste daca este sau nu prezenta o infectie. Analizele de laborator sunt usor modificate, cu exceptia trombocitelor si nu sunt sugestive pentru o anumita afectiune. Eventual prezenta monocitelor poate e orienta catre o infectie digestiva cu shigella. In privinta trombocitelor ar trebui efectuat un frotiu de sange periferic pentru a stabili daca intr-adevar exista trombocitoza (numar crescut de trombocite) si daca este cazul de investigatii suplimentare.

  2. - 9 Apr 2015 6:24

    Urmeaza sa i fac vaccinul de doua luni si vroiam sa i facem
    si rotarixul. In situatia asta ce ne sfatuiti sa l facem
    sau nu? Multumesc

  3. - 10 Apr 2015 21:26

    Puteti sa asteptati pana la 3 luni pentru a administra vaccinul Rotarix. Acest vaccin se administreaza oral in doua doze pana la varsta de 6 luni, cele 2 doze trebuie administrate la interval de minim 1 luna.

|

Febra

5 April, 2015   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna seara, bebelusul meu de 2 luni si 10 zile i am luat temperatura rectal si are 36,8-37,9 ce sa i dau? Imi recomandati sa l duc la spital? Multumesc anticipat

  1. - 5 Apr 2015 23:09

    Buna seara,
    Temperatura normala masurata intrarectal poate sa fie pana la valori de 37,6 C, uneori chiar mai crescuta daca este masurata temperatura dupa ce copilul a plans, a fost agitat sau in casa este foarte cald. Atat timp cat nu trece de 38, iar copilul nu prezinta simptome de boala atunci nu trebuie sa faceti absolut nimic si cu atat mai putin sa duceti un copil atat de mic la spital unde este plin de copii care intr-adevar sunt bolnavi. Febra nu reprezinta o urgenta medicala sau un motiv sa mergeti la spital. Daca intr-adevar are copilul febra (peste 38 C) atunci ii administrati un antitermic (Nurofen, Panadol) si ziua urmatoare mergeti la medicul de familie sau la pediatru.

|

Scaun la bebelusi

3 April, 2015   categoria:
3 - Raspunsuri 3   Share   0  

Buna ziua, bebelusul meu ( are doua luni) a inceput acum doua saptamani sa aiba scaun de culoare galben verzui. Dupa cateva zile am
Observat si usoare semne de mucus. I am facut coprocitograma si coprocultura si a iesit doar ca are leucocite relativ fregvente. Doctorul ne a recomandat sa i dam protectis. De cateva zile culoare a revenit la galben dar acel mucus inca persista si azi am observat si un firicel de sange. Ce credeti ca e posibil sa fie ? E ceva grav? Multumesc

  1. - 3 Apr 2015 18:44

    Buna ziua,
    Bebelusul este alaptat la san sau primeste formula de lapte praf?
    In familie (parintii, bunicii, frati, surori) exista o persoana cu teren atopic – predispozitie pentru alergii ( rinita alergica, urticarie, astm bronsic alergic)?

  2. - 3 Apr 2015 19:07

    Este alaptat la san. Mie si tatalui meu ne ies bubite ( intocsicatie- de cand sunt mica imi apar bubite si le scarpin si rup de mi raman urme pe picioare dar nu la un aliment anume, cand mananc ceva si nu mi a priit incepe sa ma manance pielea).

  3. - 3 Apr 2015 21:17

    Atunci inseamna ca este posibil sa aveti un bebelus atopic cu o predispozitie pentru alergii. Acest lucru inseamna ca pe piele pot sa ii apara diferite eruptii, mai ales la nivelul obrajilor, coate si genunchi (dermatita atipica) si in acelasi timp poate dezvolta diferite alergii la alimente. Ar fi indicat sa evitati alimentele care contin gluten (proteina din grâu, secară şi orz) si ouale. Daca simptomele persista dupa ce ati eliminat aceste alimente atunci ar fi indicat sa consultati atat Dvs. cat si bebelusul un medic alergolog si sa efectuati o serie de teste pentru a depista ce anume declanseaza alergiile si intoleranta digestiva.

|

Sarcina, fisura anala

12 December, 2014   categoria:
3 - Raspunsuri 3   Share   0  

Buna seara,
sunt insarcinata in 7 luni si doua saptamani. Din cauza constipatiei am facut o fisura anala. Dupa fiecare scaun sangerez, dar azi am observat ca si dupa doua ore in momentul in care tamponez raman urme de sange. Sunt probleme, imi poate afecta sarcina?
multumsc anticipat

  1. - 13 Dec 2014 0:41

    Buna seara,
    Daca sangerare continua poate duce la anemie si avand in vedere ca sunteti in ultimul trimestru de sarcina atunci bebelusul poate avea de suferit deoarece in aceasta perioada se dezvolta cel mai mult. Nu este o problema foarte grava, dar poate fi prevenita.
    Ati urmat un tratament pentru fisura anala?

  2. - 13 Dec 2014 0:47

    buna seara ,
    am folosit hemorsan, dar nu a avut efect. acum folosec unguentul de galbenele si vad ca ma simt mai bine.
    imi puteti recomanda altceva ?
    multumsc frumos

  3. - 13 Dec 2014 1:10

    Buna seara,
    Puteti folosi preparatul natural Miprosept sub forma de supozitoare pentru a trata fisura si Melilax pentru a preveni agravarea fisurii si tratamentul constipatiei.
    In cazul in care nu trece cu aceste preparate naturale atunci va rog sa ma contactati pe adresa diana.enachescu@consultadoctorul.ro pentru un tratament medicamentos.

|

analize in timpul sarcinii

24 November, 2014   categoria:
3 - Raspunsuri 3   Share   0  

Buna seara,
sunt insarcinata in 30 saptamani si am facut analze la sange si la urina. Modificari mi-au iesit la urmatoarele :
Sange - hemoleograma completa
- leucocite 11.24 limite 4.50-11.00
- LYMPH 19.80 limite 20.00-45.00
- NEUT 8.07 limite 2.00-7.90
- HEMATOCRIT 34.10 limite 36.00-46.00

URINA :
-leucocite 75 limite 0.00 -25.00
Sediment urinar : frecvente epitelii plate, reltiv frecvente leucocite, rare hematii, prezenta flora microbiana.

Sunt motive de ingrijoare? Ce indica acetse modificari.

multumesc

  1. - 24 Noi 2014 23:03

    Buna seara,
    Conform analizelor aveti o infectie urinara. Va recomand sa efectuati o urocultura si o antibiograma pentru a indentifica bacteria si pentru a testa sensibilitatea la antibiotice.

  2. - 24 Noi 2014 23:43

    Am facut si uroultura si mi-a iesit ca este <10.000. 
    in cazul asta se mai pune problema de antibiotic ? ce poate sa fie ?

  3. - 25 Noi 2014 11:19

    Ok. Daca urocultura este negativa atunci poate fi o infectie vaginala din cauza careia sunt prezente celulele inflamatorii (leucocitele) si flora microbiana – bacterii. Ar fi indicat sa consultati medicul ginecolog pentru o cultura din secretia vaginala.

|

sarcina afectata de gaz butelie?

1 November, 2014   categoria:
3 - Raspunsuri 3   Share   0  

Buna seara,
Azi timp de 5 minute am inhalat gaz emanat de o butelie in timp ce sotul meu incerca sa o schimbe. M-a luat putin ameteala ( tind sa cred ca am facut si un atac de panica ), ma durea putin capul si aveam o usturime in gat. Am iesit repede la balcon si am stat la aer cat timp sotul s-a chinuit cu acea butelie . Toate simpomele au durat cam jumatate de ora dupa care mi-a trecut. Imi este teama sa nu fi afectat bebelusul. E ceva grav?
multumesc anticipat

  1. - 1 Noi 2014 22:34

    Buna seara,
    Avand in vedere ca expunerea la acest gaz a fost de scurta durata, iar simptomele aparute ulterior expunerii au disparut atunci nu ar trebui sa afecteze sarcina si fatul.

  2. - 1 Noi 2014 22:48

    Sunt putin cam speriata. Bebelusul vad ca este activ. Se poate face vreo investigatie ceva pentru linistea mea?
     

  3. - 1 Noi 2014 23:00

    Puteti efectua o ecografie de control pentru a stabili daca bebelusul a fost afectat de lipsa de oxigen si expunerea de scurta durata la un gaz toxic.

|

Paracetamol in sarcina 4 luni. Dauneaza sau nu?

28 August, 2014   categoria:
3 - Raspunsuri 3   Share   0  

Buna ziua,
Sunt insarcinata in aproapte 4 luni ( pe 1 septembrie facem 4 luni ) si am racit. medicul ginecolog mi-a recomandat sa iau paracetamol simplu cu vitamina C dar din cate am citit paracetamolul poate dauna bebelusului.va rog sa-mi spuneti si parerea dumneavostra si daca imi puteti recomanda un tratament naturist.
In cazul in care fac febra peste noapte ce mi recomandati sa iau.
multumesc anticipat

  1. - 28 Aug 2014 17:09

    Buna ziua,
    Puteti folosi Paracetamolul si Nurofenul, fara sa existe riscuri pentru bebe. Aceste medicamente sunt recomandate inclusiv pentru bebelusi si din acest motiv sunt considerate a fi sigure in timpul sarcinii.
     

  2. - 28 Aug 2014 17:20

    Si pentru febra ce -mi recomandati. ms

  3. - 28 Aug 2014 17:25

    Ambele medicamente sunt pentru febra.

|

sarcina in perioada histerosalpinografie

28 June, 2014   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna ziua,
Am ramas insarcinata in luna in care am facut histerosalpinografie.Este indicat sa ramai insarcinata in luna in care faci aceasta analaiza?
multumesc anticipat

  1. - 28 Iun 2014 12:24

    Histersalpingografia foloseste radiatii intr-o doza redusa si nu exista date care sa evidentieze aspecte negative asupra unei eventuale sarcini un aceeasi luna.