Pagina utilizatorului " Amedeea "

|

Sarina si tiroidita Hashimoto

30 March, 2017   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua, sunt o pacienta cu tiroidita Hashimoto, boala s-a instalat de 6 ani de zile. Imi doresc foarte mult un copil, as dori sa raman insarcinata. Valoarea TSH la data de 27.03.2017 este de 3.32 (interval de referinta 0.27-4.2). Sunt sub tratament cu Euthyrox de 50 + jumate de Euthyrox 25, deci 62.5 micrograme. Nu am avut probleme in a ramane insarcinata niciodata, totusi intrebarea mea este daca aceste nivel ar trebui totusi scazut? La ultima sarcina din februarie (din pacate ectopica) valoarea TSH l-am avut de 2,43. In cazul in care raman insarcinata trebuie sa testez TSH si FT4 imediat ce aflu de sarcina? Va multumesc mult pentru atentia acordata!

|

Trombofilie

23 September, 2016   categoria:
0   Share   0  

22-09-2016 16:11 CitatCitat RăspundeRăspunde
Buna ziua, in urma unui avort spontan la saptamana a 7-a, la recomandarea ginecologului meu am facut analize genetice iar rezultatele primite sunt urmatoarele:

1. Mutatia Factor V Leiden – NEGATIV
2. Mutatia Factor II (protrombina) G20210A – NEGATIV
3. Mutatia PAI-1- pozitiv (genotip heterozigot) (4G/5G)
4. Mutatia Factor XIII Val34Leu – NEGATIV (VAL/VAL)
5. Mutatia MTHFR C677T – pozitiv (genotip heterozigot)
6. Mutatia MTHFR A1298C – NEGATIV

Deocamdata mi s-a recomandat o pauza de 3 luni inainte de conceperea unui copil si Femibion 1 pe aceasta perioada.
Intrebarea mea este daca Femibion 1 ma va ajuta sa mentin o sarcina in primul trimestru sau ar trebui sa iau si Aspenter? (ginecologul meu nu a precizat acest lucru).

Va multumesc mult pentru atentia acordata!

|

Modificatii genetice interpretare rezultat

20 September, 2016   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua, in urma unui avort spontan, la recomandarea ginecologului meu am facut analize genetice iar rezultatele primite sunt urmatoarele:
1. Mutatia Factor V Leiden - NEGATIV
2. Mutatia Factor II (protrombina) G20210A – NEGATIV
3. Mutatia PAI-1- pozitiv (genotip heterozigot) (4G/5G)
4. Mutatia Factor XIII Val34Leu – NEGATIV (VAL/VAL)
5. Mutatia MTHFR C677T – pozitiv (genotip heterozigot)
6. Mutatia MTHFR A1298C – NEGATIV

Se poate remedia asocierea celor doua gene pozitive in sensul sa pot duce la bun sfarsit o sarcina? Va multumesc mult.

|

Hemoleucograma

10 September, 2016   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua, avand in vedere ca am facut avort spontan acum doua saptamani, la 4 dintre analizele din hemoleucograma completa am valori scazute sau crescute si anume: creatinina serica 1.26 mg/dl, MCHC 31.8 g/dL, PLT 388, PCT 3.88 mL/L si PLCC 104. Mentionez ca in curand voi face si teste genetice (pentru trombofilia ereditara). Oare aceste valori au legatura cu sarcina pierduta sau pot avea alta origine? Ce boala pot indica aceste valori? Multumesc mult.

|

Infectie in gat

28 March, 2016   categoria:
2 - Raspunsuri 2   Share   0  

Buna ziua, in urma unei raceli zdravene de acum o luna, am ramas cu un ganglion usor umflat, dureros la apasare, in partea dreapta a gatului, doua puncte albe pe amigdala stanga si o roseata in gat care uneori provoaca durere ca si cum ar reveni raceala.. Febra nu am facut deloc. Am facut tratament de 10 zile cu Ospen dar nu s-a ameliorat. Ce imi recomandati sa fac? Multumesc mult.

  1. - 28 Mar 2016 11:24

    Buna ziua , 
    Daca a trecut o saptamina de cind ati terminat tratamentul cu ospen va recomand un exudat faringian. 

  2. - 28 Mar 2016 11:45

    Buna ziua, multumesc mult pentru raspuns.

|

Infectie in gat

28 March, 2016
0   Share   0  
|

Tiroidita Hashimoto si sarcina

17 December, 2015   categoria:
3 - Raspunsuri 3   Share   0  

Buna ziua, am 37 de ani si sufar de tiroidita Hashimoto. Valoarea TSH este de 3,24 (0,27-4,27) si as dori sa stiu daca trebuie sa mai scad acest nivel inainte sa raman insarcinata sau dupa? Mentionez ca sun sub tratament Euthyrox 50 mg. Multumesc mult.

  1. - 17 Dec 2015 21:09

    Buna seara ,
    Daca ramaneti insarcinata probabil ca necesarul de euthyrox va creste ( asa e de regula ) .
    Din acest motiv se recomanda monitorizarea functiei tiroidiene la 6 /8 saptamini in timpul sarcinii .
    Dupa nastere probabil o sa reveniti la doza initiala .
    Este necesar sa luati legatura cu medicul endocrinolog care va monitorizeaza si sa discutati toate acestea cu el .

  2. - 17 Dec 2015 21:12

    Scuze , am uitat sa mentionez ca valoarea optima a TSH  ar fi poate un pic mai mica decat a dv.
    Discutati insa si acest aspect cu endocrinologul dv.

  3. - 17 Dec 2015 22:44

    Buna seara, va multumesc frumos pentru raspunsuri, am sa urmez sfaturile pe care mi le-ati dat, deocamdata nu sunt insarcinata dar ma voi duce personal sa consult medicul specialist care se ocupa de cazul meu. O seara frumoasa va doresc. Sarbatori fericite!