Pagina utilizatorului " adrian.1981 "

|

Rezultate analize

17 April, 2018   categoria:
0   Share   0  

Bună ziua, as dori sa aflu dacă sunt motive de îngrijorare la următorul Rezultat de analize :
Hemeleucograma:
Interval
WBC - 6,80 4. 00-11.00
RBC - 5,04 4.20 - 6.00
HGB - 15,10 13.70-18.40
HCT - 45, 60 39.00-51.00
MCV- 88,70 79,00-99.00
MCH-29,40 25.70-33.00
MCHC-33,10 32.30-36.50
PLT - 80 ,00 150. 00-500.00
RDW-SD-44,70 35.10-50.00
PDW-18,20 0.00-25.00
MPW-13.40 7,40-13.50
P LCR- 50,60 16.10-46.00
NEUT - 3,30 1.80-8.00
NEUT%- 50,00 45.00-75.00
LYMPH - 2,60 1.50 - 6.50
LYMPH%-39.80 21.00-55.00
MONO - 0,70 0.30-1.00
MONO% - 10,20 2.00 - 12.00

|

Motive de ingrijorare ?

26 March, 2015
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Buna Ziua

Am 34 ani, am efectuat un control periodic, unde facut si un set de analize si am primit urmatorul rezultat:
Hemoleugrama completa
Wbc 6.37 4.23-9.07
Rbc 5.26 4.63-6.08
Hgb 15.70 13.70-17.50
Hct 46.00 40.10-51.00
Mcv 87.80 79.00-92.20
Mch 29.80 25.70-32.20
Mchc 34.10 32.30-35.50
PLT 127.00 163.00-336.00
Rdw-sd 40.90 35.10-43.90
Rdw-Cv 13.10 11.70-14.40
Pdw 19.20 0.00-25.00
Mpw 13.60 9.40-12.40
P-LCR 49.00 19.10-46.00
Pct 0.17 0.16- 0.60
Neut% 48.50 34.00-67.90
Lymph% 38.90 21.80-53.10
Mono% 10.20 5.30-12.20
EO% 1.90 0.80-7.00
BASO% 0.50 0.20-1.20

Hematologie
VSH-MET.manuala 4.00 3.00-20.00

Biochimie chimie-umeda

Glicemie 94.00 60.00-120.00
Birulina 0.20 0.00-0.20
Uree 24.00 12.00-45.00
creatinina 1.10 0.50-1.30
acid uric 5.60 2.50-7.00
alt/tgp 31.00 5.00-65.00
ast/tgo 19.00 5.00 -40.00
birulina totala 0.85 0.10-1.00
calciu 9.10 8.50-10.10
colesterol 172 110.00-220.00
colesterol -hdl 45.00 40.00-65.00
coleterol - ldl 100.80 0.00-150.00
trigliceride 131.00 30.00-150.00

Acum 6 luni tot aceleasi modificari le-am avut si medicul de familie mi-a spus ca sunt bune.

Va multumesc foarte mult

  1. - 27 Mar 2015 7:21

    Buna ziua, 
    Conform acestor investigatii exista o scădere a trombocitelor (trombocitopenie). Daca e prima oara cand apare aceasta modificare atunci ar fi indicat sa repetati analizele la un alt laborator deoarece e posibil sa fie o eroare de laborator. In cazul in care trombocitopenia a fost prezenta si in trecut atunci ar trebui sa va adresati unui medic hematolog pentru mai multe investigatii.

|

stafilococ auriu

23 December, 2014
3 - Raspunsuri 3   Share   0  

Buna ziua, am o fetita de 8 luni ,a facut acum cateva luni un exudat nazal si in urma rezultatului a iesit ca are stafilococ auriu hemolitic,i-am administrat antibiotic conform antibiogramei si la sfatul medicului de familie iar acum i-am facut un alt exudat atat nazal cat si faringian si a resiesit acelasi stafilococ dar si in gat si in nas( dar acum in antibiograma a iesit rezistent la antibioticul care i l-am dar prima data) .Dr de familie mi-a spus ca s-ar putea sa fie doar purtatoare , am motive sa imi fac griji, dvs. ce imi recomandati. Multumesc anticipat.

  1. - 23 Dec 2014 20:40

    Buna ziua,
    Foarte multi copii sunt purtatori sanatosi de stafilococ auriu. Aceasta bacterie nu se trateaza decat daca este copilul bolnav, in rest daca nu sunt prezente simptome atunci nu se recomanda tratament cu antibiotic. Singura bacterie care poate fi un motiv de ingrijorare este streptococul betahemolitic de grupa A., insa de obicei la o varsta atat de mica nu apare aceasta infectie. Sincer sa va zic, nu inteleg de ce ati efectuat un exsudat nazal la o varsta atat de mica…

  2. - 23 Dec 2014 22:24

    Multumesc foarte mult pentru raspuns, referitor la  intrebarea dvs. era mai mereu „haraita” se auzea ca si cand ar si avut ceva in nasuc, medicul de familie recomandandumi un exudat, multumesc inca odata pentru raspuns. Sarbatori fericite!

  3. - 24 Dec 2014 12:41

    Cu placere! Sarbatori fericite!

|

ecografie abdominala

20 December, 2014
3 - Raspunsuri 3   Share   0  

As dori sa aflu daca sunt motive de ingrijorare am efectuat o ecografie abdominala si am primit urmatorul rezultat:
Ficat Lsh:46mm, Lc:19mm, Ldh:prerenal145, fara leziuni localizate, fara dilatatii Cbih ecostructura normala omogena
Colecist:50/25mm cudat infundibular, pereti hiperecogeni, subtiri, cu continut transsonic, Cbp:libera 3mm, vp:7mm, vs:5mm
Pacreas:cefalic16mm, corporeal 8mm, cudat nedecelabil.Ecostructura izoecogena, contur regulat
Splina: 123/48mm ecostructura normala, omogena, fara dilatatii vasculare in hil
RS:100/53mm Ip:16mm, microlitiaza fara dilatatii spc
RD:100/47 mm Ip: 15mm, fina microlitiaza, fra dilatatii spc, vu:in repletie, cu lichid transsonic, fara leziuni protruzive
Prostata :dimensiuni si ecostructura in limite normale
Specific ca am o durere abdominala fara alte simptome
Va multumesc

  1. - 20 Dec 2014 11:00

    Buna ziua,
    In afara de microlitiaza renala (nisip la rinichi) in rest alte probleme nu sunt. Durerea abdominala in functie de localizare ar putea fi din cauza rinichilor sau o afectiune digestiva (gastrita, sindrom de intestin iritabil)

  2. - 20 Dec 2014 18:01

    Multumesc mult petru raspuns si va doresc Sarbatori Fericite

  3. - 20 Dec 2014 18:54

    Cu placere! Va doresc multa sanatate si Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi!