In prezent foarte multe femei vor sa arate mult mai bine si se hotarasc sa apeleze la o operatie de marire a sanilor. Aceasta inteventie de augumentare a sanilor este una din cele mai dorite schimbari pe care vor sa si le faca majoritatea femeilor. Interventia de augumentare a sanilor este o interventie chirurgicala care poate da rezultate intr-un timp foarte scurt.

Pentru femeile care doresc sa apeleze la o schimbare din punct de vedere estetic, exista o paleta vasta de categorii de proteze mamare in functie de forma, material, cantitate si calitate. Implantele mamare sunt niste proteze mamare formate dintr-o membrana siliconata cu gel siliconic sau ser fiziologic. Fiecare femeie are anumite preferinte care se discuta cu medicul inainte de operatie. O astfel de operatie dureaza circa 2-3 ore. Ea consta in crearea unei incizii in santul submamar sau periareolar. Cicatricile de pe urma operatiei se vindeca in circa un an de zile.

Tipuri de proteze mamare
Proteze mamare difera in functie de forma care poate fi rotunda sau alungita, iar la suprafata acesteia poate fi neteda sau texturata. In functie de compozitie, implanturile pot fi cu ser fiziologic, mixte sau cu gel siliconic.

-proteze saline cu ser fiziologic
Sunt recomandate femeilor de peste 18 ani. Substanta din interiorul protezelor se regaseste in 70% din corpul uman. Acest tip de proteze sunt flexibile si confera sanilor un aspect cat mai natural.

-proteze cu silicon
Aceste proteze are aspect si senzatie tactila naturala din cauza consistentei ridicate a felului care formeaza continutul din interior. Protezele cu silicon sunt recomandate femeilor de peste 22 de ani. Sunt elastice si nu isi modifica forma in timp, acesta fiind un avantaj fiindca se pot modela mult mai usor.

-proteze mixte
Acest tip de proteze combina siguranta implanturilor saline cu cele din silicon.

Riscurile unei astfel de interventii chirurgicale

In timpul oricei operatii pot exista riscuri, iar in cazul augumentarii mamare exista si riscuri desi pare ca este un procedeu foarte sigur. De cele mai multe ori corpul raspunde asupra oricarui corp strain si incearca sa il respinga sau il izoleaza. De aceea corpul formeaza in jurul protezei o capsula. Una din cele mai frecvente probleme care apar dupa operatie este contractia capsulara. Alte complicatii care apar post operatoriu sunt tulburarile de sensibilitate in zona mamelonului, sangerari si infectii.

Probabil va intrebati ce se intampla in cazul in care protezele se rup/sparg. In cazul in care persoana sufera un traumatism si protezele mamare se sparg atunci organismul absoarbe serul fiziologic si protezele se desumfla fara sa aiba efecte nocive. In cazul gelului siliconic, continutul nu se scurg in organism, insa pacienta va simti o senzatie de caldura si va observa o modificare a sanilor.