Peelingul chimic este o metoda eficienta si neinvaziva care ajuta la intretinerea pielii in procesul de imbatranire. Aceasta metoda te poate scapa de porii dilatati, petele pigmentate sau leziunile pielii cu ajutorul unei solutii chimice. Dupa efectuarea peelingului chimic se formeaza noi celule care produc o suprafata mai neteda a pielii, solutia chimica indepartand straturile superficiale ale pielii. In cazul in care te intrebi daca poti parcurge la acesta metoda, trebuie sa stii faptul ca orice tip de ten se poate trata cu ajutorul peelingului chimic. Persoanele cu un ten mai deschis la culoare vor avea insa mai multe sanse sa aiba rezultatele dorite. Aceasta procedura de indepartare a straturilor superficiale de piele dureaza circa 30 de minute.

Tipuri de peeling-uri chimice

Tipurile de peeling-uri chimice difera in functie de gradul de penetrare a epidermei si nivelul de distrugere a celulelor moarte. In acest fel exista trei tipuri pentru ca fiecarui pacient sa i se faca interventia corecta si sa poata trece de la o etapa la alta mult mai usor.

1.Peeling superficial
Acest tip de peeling consta in crearea unei solutii din zapada carbonica. Rolul zapezii carbonice este de a distruge stratul cornos si este metoda cea mai buna pentru persoanele cu piele sensibila.

2.Peeling de profunzime medie
Acest tip de peeling se face pe baza unor acizi care provin din fructe. Acizii indeparteaza cicatricile care au aparut din cauza acneei, dar si petele cafenii. Procedura va fi una reusita doar in cazul in care pielea se pregateste inainte cu o crema pe baza de vitamina C. Dupa aproximativ 6 zile vor incepea sa apara si rezultatele dorite, pielea aratand ca noua.

3.Peeling profund
In cadrul acestui tip de peeling se foloseste fenol. Cu ajutorul fenolului se trateaza ridurile si leziunile pronuntate, pete ale pielii si pistrui. Un astfel de peeling chimic dureaza in jur de 90 de minute si de cele mai multe ori rezultatele apar chiar dupa efectuarea unui singur peeling profund.

De recomandat dupa efectuarea tratamentului
Interventiile de peeling chimic au o durata scazuta de timp insa recuperarea nu este la fel de rapida. Pentru rezultate cat mai bune pacientul trebuie sa aiba grija de piele in zonele unde s-a facut peelingul chimic. Pentru asta trebuie folosite creme regeneratoare si hidratante. Foarte important mai este sa nu se expuna prea mult la razele solare. Dupa o saptamana incep sa apara si primele rezultate, pielea aratand mult mai tanara si ca noua. Ca acest lucru sa se intample pacientul trebuie sa ia seama la sfaturile medicului si sa nu se expuna altor riscuri. Dupa 2-3 saptamani tenul poate suporta si machiajul fara sa se irite pielea.