Foarte multi oameni sufera de dureri de spate si sedentarism, cei mai multi fiind oamenii care lucreaza foarte multe ore pe scaun. In afara durerilor de spate pot aparea foarte multe boli din cauza orelor petrecute pe scaun la birou.

Unul din riscurile la care se supun cei care lucreaza 7-8 ore la birou, este riscul de boli cardiovasculare, obezitate sau diabet. Un studiu recent scoate in evidenta ca statul foarte mult timp pe scaun poate creste chiar si de doua ori riscul de imbolnavire in ceea ce priveste cancerul de colon. Este un lucru foarte grav fiindca foarte multi oameni se expun anumitor boli foarte grave doar fiindca petrec mult timp pe scaun.

Remedii pentru durerile se spate:

-primul lucru pe care trebuie sa il faceti atunci cand apar durerile de spate din cauza statului pe scaun, este repausul la pat in pozitie culcat. Patul trebuie sa fie unul foarte rigid. Prin aceasta pozitie ajutati la scaderea presiunii pe coloana scazand totodata durerea;
-se pot lua medicamente antialgice si antiinflamatorii (cu prudenta);
-este de recomandat masajul care ajuta la relaxarea muschiilor si a coloanei dar si folosirea unor geluri antiinflamatorii;
-proceduri de terapie fizica de joasa frecventa. Acestea sunt o alternativa buna si eficienta la fel ca si tratamentul prin medicamentatie.

Cati oameni sufera de sedentarism si dureri de spate?

Sunt foarte multi oameni care sunt afectati de probleme ale sedentarismului si din cauza pozitiei incorecte pe care o au atunci cand lucreaza la birou. Orice persoana este expusa acestui risc in cazul in care petrecere 7-8 ore in pe scaun nemiscata fiecare zi.

Probabil pare putin ciudat, insa si statul pe scaun este la fel de nociv pentru sanatate precum fumatul. Cea mai buna metoda pentru a scapa de durerile de spate si a micsora riscul aparitiei altor boli, este sa luati pauze cam la aproximativ o ora si sa va ridicati de pe scaun pentru a face putina miscare.