Va puteti imaginam un film fara o punga mare de popcorn in fata? Cam greu, nu?
Pentru ca este mai usor de facut si foarte delicios, multi dintre noi preferam popcornul la microunde. Poate dupa ce o sa aflam cateva lucruri despre acesta, o sa ne gandim de doua ori inainte de al mai consuma.
Specialistii sustin ca un strat chimic folosit in fabricarea pungii de popcorn se desprinde in timpul incalzirii la cuptorul cu microunde si devine astfel un agent cancerigen pentru corpul uman.De asemena acesta poate fi responsabil si pentru infertilitate, daca e consumat pentru o perioada lunga de timp.
Un al doilea posibil pericol din punga de popcorn preparata la microunde este un produs chimic, numit diacetil, ce se gaseste in aroma de unt, a carui inhalare poate duce la bronsiolita. Aceasta subsanta se gaseste in mod natural in anumite alimente dar este de asemenea adaugata in anumite produse alimentare pentru a spori aroma lor.
Atentie mare la aburii ce ies din punga de popcorn in momentul deschiderii ei deoarece pot provoca arsuri ale mainilor si fetei. De asemenea boabele de porumb nefacute sunt un adevarat pericol pentru dintii nostri.
Grasime, sare si multe calorii regasim intr-o punga de popcorn cu aroma ispititoare de unt: pana la 24 de grame de grasime, 500 – 600 de miligrame de sare si aproximativ 600 de calorii .
Cel mai bun si mai natural popcorn este cel pe care il pregatim noi insine acasa. Putem sa il preparam cu mult mai putina sare, in uleiuri naturale si e mult mai ieftin!
Sursa foto: www.closetcooking.com