Liposuctia este o interventie chirurgicala cu ajutorul careia se reduce celulita. Aceasta interventie consta in extragerea grasimii in exces de pe posterior, brate, coapse, solduri sau fese. Liposuctia este o solutie in cazul in care exercitiile fizice si dietele nu dau roade. Cel mai des la aceasta metoda apeleaza femeile fiindca ele doresc sa aiba un posterior de invidiat asa ca aleg sa faca o schimbare. Liposuctia nu este o interventie chirurgicala care rezolva problemele fizice ci ajuta la estomparea temporara a celulitei.

Inainte de liposuctie trebuie sa faci o consultatie pentru operatie. Aceasta consta in evaluarea starii de sanatate a pacientului. Pe langa acestea medicul verifica zonele cu tesut adipost, tonusul pielii si elasticitatea. Pacientul spune ce doreste exact si de unde doreste sa scape de celulita, iar medicul analizeaza situatia si sfatuieste pacientul cu privire la modificarile pe care le poate face si care sunt limitele. Medicul este informat cu privire la stilul de viata si perioadele in care au existat pierderi sau cresteri in greutate. De evitat inainte de liposuctie sunt anumite vicii precum fumatul.

Dupa efectuarea operatiei de liposuctie sau lipoaspiratie, durerea in acele zone va fi moderata. Cam in jur de 2-3 luni consta vindecarea in functie de metabolismul fiecarui pacient. In jur de 3-4 saptamani vanataile persista, aproximativ 2 saptamani se poarta un pansament compresiv pentru retragerea pielii iar circa 2-3 luni pielea va avea edeme. De evitat sunt baile in cada circa 7 zile dupa liposuctie, bautura si fumatul. Pacientul trebuie sa consume lichide pentru a nu se deshidrata. Toti pacientii se gandesc imediat la rezultate insa acestea apar abia dupa 3 luni. Ele pot fi pe o perioada lunga de timp daca se respecta cu strictete o dieta si se fac exercitii fizice adecvate.

Traim intr-o perioada in care tehnologia medicala avanseaza in fiecare zi si evolueaza continuu. O alta metoda rapida de indepartare a grasimii este vibro-aspiratia. Aceasta procedura inlatura definitiv colaceii de grasime de pe corp. In cazul acestei metode recuperarea este mai rapida si usoara fata de liposuctie. Ba mai mult, pacientul poate sa mearga acasa chiar dupa cateva ore de la interventie.