Sanii reprezinta dovada feminitatii si de aceea necesita ingrijirea si atentia cuvenita. Multe dintre femei doresc un bust cat mai generos, mai ridicat sau ba chiar mai marit, insa multe dintre ele raman sceptice cu privire la o eventuala interventie chirurgicala, desi acum 50 de ani a avut loc prima operatie de implanturi mamare. In prezent implanturile mamare nu afecteaza capacitatea sanului de alaptare, iar riscurile sunt aproape inexistente cu exceptia un numar redus de persoane ce intalnesc probleme in urma operatiei.

Augumentarea sau marirea sanilor este de obicei dorita de femeile ce au suferit o modificare a conturului si marimii sanilor dupa sarcina sau in urma unei diete drastice si bineinteles cele care aspira la un bust mai mare si mai bine conturat. De asemenea li se recomanda acest tip de interventie femeilor cu hipodezvoltare a sanilor sau cu asimetrie mamara. Inainte cu 2 saptamani fata de operatie, medicul chirurg recomanda o serie de medicamente ce trebuie administrate atat inainte cat si dupa interventie si interzice administrarea aspirinei si a antiinflamatoarelor nesteroidiene si a consumului de alcool si tutun. Tot atunci pacientei ii vor fii recoltate probe de sange si i se va face o ecografie pentru ca starea de sanatate sa fie potrivita.

Dupa efectuarea acestei interventii chirurgicale trebuie evitata intinderea pentru luarea obiectelor aflate pe rafturi inalte, hainele ce se trag peste bust si a celor mulate vor fi inlocuite cu cele care se inchid in fata sau in spate,lejere si confortabile, iar somnul se va face pe o suprafata putin inclinata ce va ajuta la formarea unei pozitii benefice pentru o recuperare rapida si eficienta.

In ziua interventiei pacienta va trebui sa se prezinte la centru, cu una sau doua ore inainte, avand zonele ce vor suferi operatia curate si dezinfectate si i se va aduce la cunostinta faptul ca este strict interzisa detinerea accesoriilor, machiajului, ojei, lentilelor de contact, piercing-urilor, cremelor sau lotiunilor in interiorul salii de operatie si i se va recomanda o tinuta lejera. Datorita aparaturii performate tot mai multe femei opteaza pentru marirea bustului deoarece aceasta interventie chirurgicala are beneficii evidente pe termen indelungat, iar orice imperfectiune la nivelul tesutului mamar isi poate gasi solutia.

Anumite mituri ce fac inconjurul lumii spun ca lasarea pielii in jurul sanilor este cauzata de sport, cosmetice sau creme ceea ce este intru-totul gresit.Totodata se aude in randul multor femei ca sutienul provoaca lasarea sanilor ceea ce este de asemenea fals deoarece un sutien ales corect sustine sanii, ba chiar si dupa efectuarea operatiei de marire a bustului se recomandandu-se un suport corect si complet. Un alt mit spune ca expunerea la soare este benefica sanilor ceea ce contrar asteptarilor si are un efect negativ in cazul expunerii exagerate la radiatiile solare si chiar a razelor din solar ce duc la imbatranirea rapida a pielii.