Cei care stau la tara au intotdeauna in jurul casei tot felul de animale printre care si pisici. Sunt insa si multi oameni care sufera de alergie la pisici insa se poate vindeca in timp daca acestea se intretin corespunzator si se face si un proces de desensibilizare. Un animal de companie iti aduce multe beneficii sufletesti mai ales asa ca multi aleg sa isi ia si o pisica. Chiar si cei alergici la pisici indragesc aceste animale insa nu le pot avea langa ei fiindca corpul nu le agreaza. E foarte greu sa agreezi un animal si sa nu il poti atinge din cauza alergiei. Cel mai des alergiile se fac la animalele cu blana. Alergia la pisici este cea mai raspandita alergie la animale. Probabil acest lucru se datoreaza si faptului ca toata lumea indrageste pisicutele.

Daca aveti alergie la un animal nu veti afla decand atunci cand intrati in contact cu acesta. La doar cateva minute vor incepe si manifestarile alergiei. Cel mai des alergiile la animale se manifesta prin stranut, mancarime nazala, secretii anzale sau chiar se pot produse fenomene astmatice precum tuse sau sufocare.  Doctorul poate afla foarte usor de la ce provine alergia prin testatea cutanata care da informatiile necesare. Fiecare persoana alergica este unica. De cele mai multe ori firul de par de la pisica face ca alergia sa apara. Alergenele de la pisica sunt prezente in saliva insa pe firul de par sunt distribuite atunci cand pisica se spala asa ca cel mai frecvent la pisicile cu par foarte mare se face alergie. Cei care sufera de alergie la pisici pot alege pisicile comune care nu au par foarte mare si mai ales motani fiindca acestia elimina foarte multe alergene din cauza hormonilor.

O metoda la care pot apela cei alergici care indragesc pisicile, este spalarea acestora cat mai des fiindca reduce concentratia alergenelor de pe blana. In plus se poate face un procedeu de desensibilizare care da rezultate pozitive in majoritatea cazurilor atunci cand pacientul respecta schema de vaccinare.